Kahramanmaraş’ta daha önce 2 dönem Beyoğlu’nda Belediye Başkanlık görevinde bulunan ardından da 2014 seçimlerinde Türkoğlu Belediye Başkanı seçilen ve 2019 seçimlerinde de güven tazeleyen Osman Okumuş, çalışmaları ve yapmış olduğu projeler ile gencinden yaşlısına 7’den 70’e herkesin takdirini topluyor.

Vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek adına merkeze en yakın Türkoğlu ilçesini en güzel görünüme kavuşturmak için gayret gösterdiklerine vurgu yapan Başkan Okumuş, şunları anlattı: “Tarım, hayvancılık ve sanayi şehri olan ilçemizde gerek teknik, gerek sportif, gerekse sosyal ve kültürel hizmet alanlarında Türkoğlu’muzun ve 44 Mahallemizin ihtiyaçlarını gidermek için ekibimle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Göreve geldiğimizde öncelik sırasına göre planlamamızı yaptık. Bu kapsamda ihtiyaç duyulan birçok tesisin yapımına başladık. Öncelikli olarak biz geldiğimizde çok kötü halde bulunan, hatta yıkım kararı verilen Belediye Binasının yerine ilçemize 14 ay gibi kısa bir zamanda Selçuklu mimarisi motifinde tarihi içeriğe sahip Türkoğlu’nun vitrini olacak, gelişen yüzünü gösterecek modern yeni bir belediye hizmet binamızı tamamlayıp, hizmetimize burada devam etmeye başladık. Hemen yanına 5 dönümlük alan üzerine Hükümet Konağı tamamladık. Milletimize söz verdiğimiz gibi Hükûmet Konağımız ve Belediye Hizmet Binamız ikisi de aynı yerde burasını Kamu Külliyesi haline getirerek vatandaşlarımızın daha kolay kamu kurumlarına ulaşmasını sağladık. Yaklaşık 40 yıldır hizmet veren Hükumet Konağımızın yıkımını gerçekleştirdik. Yerine güzel bir otopark yapacağız, üzerini de merasim alanı ve küçük cami olacak. Daha önceden 1. Etabını tamamladığımız Millet Meydanımızın 2. ve 3. etapları bittiği takdirde nüfusu bir- iki milyon kapasiteye yetecek yaklaşık 30 bin metre karelik bir millet meydanına kavuşturacağız.

Eski belediye ile yeni belediye arasında ilçemizin simgesi olacak, marka projelerimizden olan Millet Meydanı çalışmasını tamamladık. Bu proje kapsamında atıl halde bulunan İmalı Deresinin etrafı taş duvar örüldü, korkuluk teller çevrildi, regresyon çalışmaları, park çalışmaları, şelale, bu alanda 1,5 km gidiş, 1,5 km geliş iki taraflı yol yapıldı. Burasını dekoratif aydınlatma lambalarıyla, yürüyüş yolları ve bisiklet yollarıyla çok güzel bir alana kavuşturduk. Yine buraya 10 dönüm alana çok amaçlı park ve yeşil alan çalışmasını bitirdik. AK evler proje kapsamında buradaki evlerimizi beyaza, pencere kenarlarını ise turkuaza boyadık.

TÜRKOĞLU’NDA İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Hemen yakınına Türkoğlu’nda ilklerden bir tanesi de, 25 dönümlük alan üzerine kurduğumuz Binicilik ve okçuluk eğitim merkezini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk.

HER ALANDA BÜYÜK ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Türkoğlu Kaymakamlığımız, Türkoğlu Belediyemiz ve Türkoğlu AVASIM Geleneksel Okçuluk Derneği işbirliği ile yapmaya başlamış olduğumuz festivaller çok büyük ilgi gördü. Festival, mehter takımı gösterisi, güreş, yaylı ve atlı okçuluk, gökbörü, ülkelerin takım koşusu, atlı cirit gösterisi, çevgan oyunu ve Kırgız atlı akrobasi gösterilerinin yanı sıra, akşamları ise dev konserlerle devam etti. 22 ülkeden yaklaşık 1000 sporcuyu ilçemizde misafir ederek, olimpiyatlarımıza katılım sağlayıp, tanıtım açısından fazlasıyla ilerleme kaydettik.

METROPOL İLÇE OLMA YOLUNDA İLERLEYEN İLÇEMİZ İÇİN HİZMETTE SINIR YOK

Göreve geldiğimizde ilk olarak, Kılılı Mahallemizde atıl halde bulunan kum ocağını faaliyete geçirerek, içerisine Kendi kilit parkemizi üretecek, kilit parke ve beton santrali tesisini kurduk. Ayrıca demir doğrama ve marangozhane atölyelerini kurduk, kendi çiçeklerimizi kendimiz yetiştirmek için seralar kurduk, araçların bakım, onarım ve tamirleri için kademe oluşturduk. Böylelikle Belediyemizin Bütçesine katkılar sağladık.

Mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın stresten uzak dinlenmeleri ve çocukların rahat bir şekilde eğlenmeleri için toplamda 28 adet park yaparak halkımızın hizmetine sunduk.

Vatandaşlarımızın düğün, nişan ve çeşitli etkinlilerin yapılabileceği, Türkoğlu Belediyesi Nikah Sarayı ve Düğün Salonu tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Burada birçok çiftlerimizin mutluluğuna ortak olma sevincini yaşadık.

SPOR ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Bunun yanında gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve spora teşvik etmek için girişimlerde bulunduk. Çalışmalarımız neticesinde ilçe merkezimde Fifa kriterlerine uygun tam aydınlatmalı bir futbol sahası ve Aqua parklı yüzme havuzunu tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Beyoğlu’ndaki daha önce yaptığımız spor tesisleriyle, Kılılı Mahallemizdeki spor tesislerini ve Şekeroba Mahallemize 400 dönümlük alana Fifa kriterlerine uygun spor tesisini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. İlçemizi toplamda 20 adet modern sahalarına kavuşturduk.

Yine Şekeroba Mahallemize güzel bir kent meydan, park, kapalı pazar alanı ve taziye evi yaparak halkımızın hizmetine sunduk. 400 dönümlük alana ise millet bahçesi çalışmalarımız devam ediyor.

TÜRKOĞLU’NU GÜZELLEŞTİRMEK ADINA GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İlçemizdeki sanatsal aktivitelerin yapılacağı alan eksikliğini gidermek için Medine İstasyonu mimari yapıda Kültür Merkezi inşaatına başladık.

Kültür Merkezi içerisinde, sinema, tiyatro, kütüphane, sergi salonu, konferans salonu bulunacak. Ayrıca, halk eğitim sergilerimizin ya da dışarıdan gelen sanatçılarımızın eserlerini sergileyebileceği alanlarımız mevcut olacak. Kültür Merkezi’nin yapılması ile birlikte ilçedeki sosyal ve kültürel gelişmenin daha fazla hızlanmasını hedefliyoruz.

NÜFUSUMUZ 100 BİNE ÇIKACAK

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 197 konutu daha tamamlayarak sahiplerine teslim edildi. Belediye Başkanın olduktan sonra bizim en çok önemsediğimiz konulardan bir tanesi de eğitim alanında belli bir düzeye, belli bir seviyeye gelmekti. Bunun için de, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü ile yaklaşık 105 dönüm alan içerisinde üniversite kampüsü inşaatına başladık. Kampüs içerisindeki yapımı tamamlanan Türkoğlu Meslek Yüksek Okulu 2017-2018 eğitim- öğretime başladı. Hemen yanında İslami İlimler Fakültesi tamamlanarak eğitime hazır hale getirildi.

Ülkemizin en büyük lojistik merkezinin yapımı tamamlanarak açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet ARSLAN tarafından gerçekleştirildi. Yıllık 1.9 milyon ton taşıma kapasitesi olan Lojistik üssünün, Proje bedeli 80 milyon olurken, 805 bin metrekare alana kuruldu. Türkoğlu organize sanayi bölgesinin 83 hektarlık alanı sanayi alanı olarak ayrılmış. Toplamda 28 adet sanayi parselinden 8 adet parselde tam olarak üretime geçilmiştir. 6 adet parselde ise en kısa zamanda hizmete geçecek. Yaklaşık 3000-3500 kişiye iş istihdam sağlayacaktır. Yine ülkemizin ilk ve en büyük 5 bin kişilik cezaevi kompleksi tamamlandı. Bu yapıların sayesinde önümüzdeki yıllarda 70 Bin olan ilçe nüfusumuzu, 100 Bin’e çıkarmayı ve daha iyi hizmet verebilmeyi umuyoruz. Yine 75 yataklı devlet hastanesi halkımıza hizmet vermeye başladı.

Biliyorsunuz Kahramanmaraş dondurmasıyla, biberiyle, gastronomisiyle tarhanasıyla meşhur bir yer. 1500 dönüm alanda 500 milyon bir katma değer sağlayacağız. Tabi burada üretilen bu mallarında dünyaya ihracatı yapılabilmesi için de Türkiye’nin en büyük lojistik merkezinin kurulumuna sebep olduk. 800 dönüm alana kuruldu. Şuanda bir kaç tane firma çalışıyor. Biliyorsunuz lojistik merkezi denizi olmayan limanlar gibidir. Yani modern kalkınmanın ekonominin temeli lojistiktir.

Sadece sanayi olarak değil, Türkiye de bazı ilçelere baktığınızda sadece tarımıyla, hayvancılığıyla ve turizmiyle gelişen ilçeler vardır. Ama biz bunların hepsini içimizde barındırıyoruz. Türkiye’nin en büyük ovalarından biri olan amik ovasının devamı olan ovaya sahip üzerinde katma değer sağlayan seraları, turşusu, şalgamı, özellikle çilek, dünya markamız, aromasıyla rengiyle çok farklı kalkınma modeli. Çakıroğlu mahallemiz terk edilmiş gibiydi. İnsanlar yaşamıyordu ama şuanda göç ediyorlar. Villa evlerimiz var, yaklaşık 1000’e yakın mevsimlik işçi geliyor. Hepsi bölge şehirlerden geliyor. Türkoğlu’nda işsizlik yok çalışan herkese iş var biz bunu daha ileriye taşıyıp buraya göç almak istiyoruz. Yerlilerin olduğu zaman yabancılarında gelmesiyle bir yer daha çok gelişir. Başta söylediğimiz gibi Türkoğlu ilçesi olarak tarımın hayvancılığın en önde gelen ilçelerinden bir tanesiyiz.

Kahramanmaraş’ın ahır dağında organik bitkilerle beslenen, keçilerin sütünden saleple birleştirmesi neticesinde üretilmiş ve dünya markası haline gelmiş 70 bine yakın küçükbaş hayvan ilçemizde bulunuyor. Kahramanmaraş dondurması dünyaca meşhur, bu meşhurluğun en etkili etkenlerden bir tanesi de Türkoğlu ilçemizdeki üretim çiftliğinde keçilerin sütünü dondurmada kullanıyoruz. Türkoğlu ilçemiz sanayi gibi tarım sektöründe de adından söz ettirmekte.

TÜRKOĞLU BELEDİYESİ’NDEN PROJE ÜSTÜNE PROJE

Teknik, Sosyal ve Kültürel belediyecilik hizmetleri anlamında çok sayıda önemli projeleri hayata geçirdik. Yeni doğan bebeklere Hoş geldin Bebek kampanyası çerçevesinde paket yardımı yaptık. Kadınlarımıza yönelik ziyaretler gerçekleştirdik. Kadınlarımızı sinema ile buluşturduk.

Eğitim bazında öğrencilerimize yönelik çeşitli test kitapları dağıttık. Tiyatro gösterileri gerçekleştirdik. Çanakkale gezileri düzenledik. Öğrenme ve zekâ seviyesini düzenleyecek oyun grupları hediye ettik. Ayrıca evinde ders çalışma ortamı olmayan öğrencilerimiz için çalışma masaları hediye ettik. Gelişen, kalkınan ve sanayileşen ilçemiz için her alanda hizmette sınır tanımadan devam edeceğiz.”

TÜRKOĞLU’NDA “HER MASA BİR SINIF OLSUN”

Kahramanmaraş’ta bir çok projenin öncüsü olan Türkoğlu Belediyesi bu defa da “Her masa bir sınıf olsun” projesi kapsamında evlerinde uygun ders çalışma ortamı olmayan ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ders çalışma masası ve tablet dağıtımını gerçekleştirdi.

Belediyeciliğin, teknik hizmetlerin yanında sosyal faaliyet çalışmalarının da yürüttüğünü söyleyen Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Eğitimin uzaktan yapılmaya başlaması üzerine öğrencilere katkı sağlamak için “Her masa bir sınıf olsun” adlı projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Evde uygun ders çalışma ortamı olmayan öğrencileri tespit edip çalışma masaları dağıttıklarını söyledi.

Okumuş; “Eğitimlerine okuldan değil evlerden devam edilmesi kararı alınan öğrencilerimize, biz de gönüllülerden ve belediye personelinden oluşan bir ekiple, ilçemiz sınırlarında yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaşarak, çocukların daha sağlıklı ortamda ders çalışabilmelerine katkı sağlamak istedik. İlk etapta masaları dağıtıyoruz. Onun ardından da ihtiyaç duyan öğrenciler için internet imkanı sağlayacağız.” Öğrencilere masanın yanı sıra kırtasiye seti de verdiklerini, ailelerine de gıda ve hijyen malzemesi yardımında bulunduklarını ifade eden Okumuş; “Tabiri caizse sınıfları evlere getiriyoruz. Kendi çocuklarım da uzaktan eğitim alıyorlar. Onları gördüğüm için, ihtiyaç sahiplerinin daha aktif derslere katılabilmeleri adına eksik olan malzemeleri gidermeye çalışıyoruz. Dağıtıma ilk olarak öksüz ve yetim öğrencilerden başladık” diye konuştu.

‘ÖĞRENCİLER DESTEKTEN MEMNUN’

 Öğrencilerden Cansu Kıllı’da bundan sonra derslerine kendi masasında çalışacağı için mutlu olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Pınar Nazlı da masasını çok beğendiğini ve artık her gün derslerine daha düzenli bir şekilde çalışabileceğini söyledi. Öğrenci velisi Zerrin Kıllı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını başladığından bu yana masa almayı düşündüğünü ancak imkanlar el vermediği için alamadığını belirterek, “Allah razı olsun. Tam zamanında yetiştiler. Allah emeği geçenlerden razı olsun.” diye konuştu. (WWW.EDEAJANS.COM.TR)

Editör: TE Bilisim