Nefis Yemek Tarifleri YOUTUBE kanalından

15 dakikada hazırlayabileceğiniz, çok mu çok lezzetli fındık lahmacunları sizlerde evlerinizde yapmak istemez misiniz? Yapımı aşırı kolay bu lahmacunların ufak tefek olduğuna bakmayın lezzeti kendinden çok çok büyük..

Gün menülerinize de rahatlıkla ekleyebileceğiniz,  hazır yufkadan hazırlayacağınız fındık lahmacunları sizlerde çok seveceksiniz. Dışarıda yediklerinizden çok daha lezzetli olan bu lahmacunların yanına birde bol köpüklü buz gibi bir ayran olursa değmesin kimse keyfinize.

O zaman ne yapıyoruz? Çıkartıyoruz malzemelerimizi hazırlıyoruz, telefonu da sabit bir yere koyup hem sizler için hazırladığımız “Fındık lahmacun nasıl yapılır?” videosunu izliyor aynı zamanda da yapıyoruz.

Tarifi bir yerlere not etmeyi ve evlerinizde denemeyi unutmayın, pişman olmazsınız. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER;

2 adet yufka

3 yemek kaşığı su

2 yemek kaşığı sıvı yağ

İÇ HARCI İÇİN;

300 gram kıyma

2 soğan

2 diş sarımsak

2 domates

2 sivri biber

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber

Pul biber

HAZIRLANIŞI;

1. İç Harcı için bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, doğranmış domates, doğranmış sivri biber, domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber ve pul biberi yoğuralım.

2. Tezgâha serdiğimiz 1 adet yufkanın üzerine su ve sıvı yağ karışımından çok ıslatmayacak şekilde sürelim.

3. 2. yufkamızı üzerine yerleştirelim.

4. Kurabiye aparatı veya yuvarlak herhangi bir şeyle daire şeklinde keselim.

5. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirdiğimiz yufkaların üzerine iç harcımızdan yayalım. Biz bu ölçülerle 41 adet fındık lahmacun elde ettik.

6. Önceden ısıttığımız 200°C fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.

7. Sıcağıyla servis edelim. Afiyet olsun.

Editör: TE Bilisim