Kış aylarının gelmesiyle hem tezgâhlarda hem de mutfaklarda sıkça gördüğümüz balıkların en çok tercih edilenlerinden hamsiyi fırında pişen bu haliyle de çok seveceksiniz. Özellikle kokusuz olmasıyla gönüllere taht kuracak bu tarif hafifliği ile de dikkat çekiyor!

Lezzet olarak kızartmasından farksız olan fırında hamsi tepside, pişirme kağıdı üzerinde piştiği için tavalar da temiz kalıyor.

Çıtırlığı ile damaklarda yer edinecek, lezzeti ve kolaylığı ile herkesin sık sık yapmak isteyeceği fırında hamsi kızartma sevmeyenler için de en güzel çözüm.

Hamsi fırında nasıl pişer, kaç dakikada pişer sorularına cevap arıyorsanız videomuzu buraya bırakıyoruz. İzlemeyi, denemeyi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Şimdiden ellerinize sağlık, afiyet olsun.

MALZEMELER

1 kg Hamsi

Yarım su bardağı mısır unu

1 tatlı kaşığı silme tuz

ÜZERİ İÇİN;

Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

1- Uygun bir tabak içerisine yarım su bardağı mısır unu ve 1 silme tatlı kaşığı tuzu alalım. Malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Dilerseniz galeta unu ya da buğday unu ile de hazırlayabilirsiniz. Ancak daha çıtır olmasını istiyorsanız kesinlikle mısır unu ile yapmanızı tavsiye ederim.

2- Ayıklayıp bol suda yıkadığımız 1 kilo hamsimizin suyu süzüldükten sonra hazırladığımız mısır unlu karışımla her tarafını güzelce kaplayalım. Balıklarınızı yıkadıktan sonra süzgeç ya da kevgir içerisinde bekleterek suyunun süzülmesini sağlayabilirsiniz.

3- Tüm balıkları bu şekilde mısır ununa bulayarak hazırlayalım.

4- Bu tarifin püf noktası balıklarımızın tepsiye yapışmadan güzel bir şekilde pişmesi için mutlaka pişirme kağıdı kullanmanız gerekiyor.  Bu nedenle tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim. Pişirme kağıdı sayesinde yemek sonrası zorlu lekeler ile uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.

5- Mısır unu ile kapladığımız balıklarımızı fırın tepsisine aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizelim.

6- Tüm balıklarımızı tepsimize yerleştirdikten sonra üzerlerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim. Bu sayede balıklarımız daha da çıtır olacaktır. İsteğe bağlı olarak tepsiye 3-4 adet defne yaprağı da yerleştirebilirsiniz.

7- Ardından tepsimizi fırına sürerek 180 derece fırında, kontrollü bir şekilde yaklaşık 30- 35 dakika balıklarımız güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.

8- Çıtır çıtır balıklarımız servise hazır. Özellikle ağır kızartma yemeklerinden uzak duruyorsanız hamsiyi bir de böyle deneyin derim. Yanında, limon, soğan piyazı veya sevdiğimiz mevsim yeşillikleri ile servis edebilirsiniz.

Kokusuz Yapabileceğiniz En Pratik Yöntem ✅ Fırında Çıtır Hamsi Tarifi - YouTube

Editör: TE Bilisim