Malzemeler:

1 orta boy karnabahar

Yarım çay kaşığı kekik

Yarım çay kaşığı sarımsak tozu

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yarım çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Tercihe bağlı Portakal suyu

Hazırlanışı:

1.İlk olarak orta boy karnabaharımızı temizlemekle başlayalım. Yapraklarını ayıralım ve sap kısmını keselim. Dilerseniz karnabaharı bu aşamada ya da dilimledikten sonra yıkayabilirsiniz.

2.Şimdi dilimleme kısmına geçebiliriz. Ben, videoda da gösterdiğim gibi, yaklaşık 1-1,5 cm kalınlığında dilimler kestim. Bu aşamada şef bıçağı kullanmanız işinizi kolaylaştıracak, karnabaharı bütün şekilde kesebilmenize yardımcı olacaktır.

3.Karnabaharlarımız hazır, şimdi pişirme kağıdından bir parça alalım ve fırın tepsimize yerleştirelim.

4.Ardından karnabahar dilimlerimizi tepsiye dizelim.

5.Küçük bir kasede yarım çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı sarımsak tozu, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, yarım çay kaşığı pul biber ve yarım çay kaşığı karabiberi güzelce karıştıralım.

6.Karnabahar dilimlerinin üzerine biraz yağ gezdirelim. Toplamda 4-5 yemek kaşığı yağ yeterli olacaktır, dilerseniz ayçiçek yağı dilerseniz zeytinyağı kullanabilirsiniz.

7.Bir fırça yardımıyla yağı tüm dilimlerin üzerine yayalım.

8.Ardından isteğe bağlı olarak portakal suyu gezdirelim. Dilerseniz bu adımı atlayabilirsiniz.

9.Son olarak hazırladığımız baharat karışımını da dilimlerin üzerine serpiştirelim. İsterseniz sevdiğiniz baharatları bu karışıma ekleyebilirsiniz.

10.Karnabaharlarımızı önceden ısıttığımız 200 derecelik fırına verelim, yumuşayıp kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.

11.Üstü kızaran karnabaharlı fırından alalım. Dilimleri ters çevirelim ve tekrar yağ sürelim. Portakal suyu gezdirelim ve tekrar baharat serpiştirelim. Dilerseniz altlarını çevirmeden biraz daha pişirerek de tarifi hazırlayabilirsiniz. Ama bu şekilde alt kısımlarını da baharatlamak lezzetini ekstra arttırıyor.

12.Karnabaharları tekrar fırına verelim ve üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirelim.

13.Fırında karnabaharlarımız hazır, pişerken mutfağı gerçekten enfes kokular sardı. Şöyle güzel bir sunum hazırlamak için karnabaharları tabağımıza alalım.

14.Domates, limon dilimleri ve kıyılmış maydanoz ile süsleyelim. Yanında yoğurt ile servis etmeyi unutmayın. Seviyorsanız yoğurda sarımsak ta ilave edebilirsiniz.

Son zamanlarda sıkça istek alan diyet yemekleri için harika bir tarif ile geldik sizlere!  Hiç kızartma ya da haşlama işlemi yapmadan, çok az yağ ve baharatlar ile lezzetlendirerek fırına verdiğimiz, karnabahar steak olarak da bilinen karnabahar dilimleri huzurlarınızda!

Karnabahar sevmeyenlerin bile afiyetle yediği, et yemeklerinin yancısı olacak bu enfes tarifi karnabahar mevsimi geçmeden mutlaka denemelisiniz. Yanında tercihe bağlı sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile servis ederek tek başına öğün olarak da tüketebilirsiniz.  Hafifliği ile beğenileri toplayacak, farklı yemek tarifleri arayanların favorisi olacak fırında karnabahar kızartması nasıl olur merak edenler için işte videomuz

Editör: TE Bilisim