Antep demek, sadece kebap ve baklava demek değil elbette. Boşuna kendisi ''lezzetin başkenti'' seçilmemiş diyoruz ve Gaziantep'te en az kebaplar kadar meşhur olan, nefis bir tarifle geliyoruz: Nohut dürümü!

Özellikle öğrenciler arasında ekonomik, besleyici ve çok lezzetli olmasından dolayı oldukça popüler olan nohut dürümünü siz de evlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. İster etli, ister etsiz olarak da yapabileceğiniz bu dürüm, bol baharatlı ve çok doyurucu. Ekşi ekşi, ferah ferah bir tadı var. Özellikle sıcak havalar için harika bir seçenek. Haydi o zaman, lavaşları kapın da gelin bir nohut dürümü yapalım!

Malzemeler:

3 sb nohut

1 kuru soğan

3 dal taze soğan

2 yeşil biber

1 kapya biber

1/2 demet maydanoz

2 yknar ekşisi

1 tk tuz

1 tk kimyon

1 tk sumak

1 tk kırmızı toz biber

1 çk karabiber

4 yk zeytinyağı

4 lavaş

Püf Noktası:

Eğer etli olarak yapmayı tercih ederseniz, nohutları haşlarken 500 gram kemikli et ile birlikte haşlayıp, malzemelerinize didiklediğiniz etleri de ilave edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Bir gece önceden ıslattığınız nohutları süzün ve bir düdüklü tencereye alın.
  2. Üstlerini geçecek kadar su ilave edin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, tencerenin altını açın. Havası çıkmaya başladıktan sonra yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  3. Nohutlar pişerken diğer malzemeleri hazırlayın. Kuru soğanı piyazlık olarak doğrayın ve derince bir kaba alın.
  4. Taze soğanları ve maydanozları da ince ince doğradıktan sonra kaba alın. Biberleri de küçük küçük doğrayıp ilave edin.
  5. Baharatlarını, nar ekşisini ve zeytinyağını da ekleyip güzelce karıştırın.
  6. Son olarak haşlanmış olan nohutları süzün ve karışıma ekleyip güzelce harmanlayın.
  7. Bir servis tahtasına lavaşı alın. İçerisine 2-3 yemek kaşığı kadar hazırladığınız nohutlu karışımdan koyun ve rulo yaparak servis edin

Yazı: https://yemek.com/tarif/nohut-durumu/

Video: https://www.youtube.com/watch?v=VB1AnhWwHUQ

Editör: TE Bilisim