Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üzeri vatandaşlara yönelik düzenlenen İleri Yaş Atölyeleri’ndeeğitimler başladı. Çini ve seramik, müzik, sanat ve ileri yaş olmak üzere 4 farklı branşta düzenlenen atölyelerle yaşlı vatandaşların sosyal hayata katılımlarının artırılması hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarını sürdürüyor. Bir süre önce Başkan Hayrettin Güngör tarafından açılışı gerçekleştirilen İleri Yaş Atölyeleri’nde eğitimler başladı.

Kahramanmaraş Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla hayata geçirilen proje kapsamında, 65 yaş üstü vatandaşlar bir dizi atölye eğitimi alıyor. Çini ve seramik, müzik, sanat ve ileri yaş olmak üzere toplamda 4 branştaverilen eğitimlerle yaşlı vatandaşların bilişsel yönlerinin geliştirilip, günlük yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Sürdürülen çalışma ile ilgili olarak Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, atölyelerin her yıl periyodik olarak devam etmesinin planlandığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim