Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin, soğuk sularda yetişen somon balığını daha da lezzetli hale getirmek için sadece bir iki küçük dokunuş yeter.

Zeytinyağı, defne yaprağı, limon suyu, kuru baharatlar ve arzuya göre ezilmiş bir diş sarımsak... Yağlı bir balık olduğu için ızgara ya da fırında pişecek olan somona yapılacak en büyük iyilik onu tarifine katacağınız bu malzemelerle buluşturmak.

MALZEMELER

· 2 dilim somon (takoz şeklinde biraz kalın dilimlenmiş)

· 1/2 çay bardağı zeytinyağı

· 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

· 1 adet defneyaprağı

· 1 çay kaşığı tane karabiber

· 1/2 çay kaşığı tuz

· 1 dilim limon

Fileto somonların derilerini almayın. Sosun fazlasını silkeledikten sonra balıkları ızgara üzerine yerleştirin. Somon balığının pişip pişmediğini ısı etkisiyle turuncudan bej rengine doğru giden renk değişikliğinden anlayabilirsiniz. Izgara üzerine yerleştirdiğiniz fileto balıkları 3-4 dakikadan önce ters yüz etmeyin. Aksi takdirde ızgara üzerine yapışabilir.

Marine karışımına buladığınız somonları buzdolabında 6-8 saat kadar beklettikten sonra pişirebilirsiniz. Marinasyon süresinin uzaması balıkların lezzetini arttırır. Marine ettiğiniz somon dilimlerini önceden ısıtılmış fırında, yağlı kağıt üzerinde kısa sürede pişirebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

· Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, defne yaprağı, tane karabiber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.

· Somon dilimlerini bu karışıma yatırıp en az 30 dakika buzdolabında bekletin.

· Buzdolabından çıkarıp kısa süre önceden ısıtılmış ızgara üzerinde ters yüz ederek kısa süre pişirin.

· Limon dilimleri ve yeşillikler eşliğinde sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Editör: TE Bilisim