Kış aylarına doğru konserve yapımına başlayan evler salça, yemek, sebze, meyve gibi besinleri bazı işlemler sonrası kış aylarında kullanmak için stoklamaya başlar.

Kış aylarına doğru konserve yapımına başlayan evler salça, yemek, sebze, meyve gibi besinleri bazı işlemler sonrası kış aylarında kullanmak için stoklamaya başlar. Sebzeli yemekler, közlenmiş patlıcanlar, biberler, salça, turşu gibi sayısız ürünlerden bahsedilen bu konserve yolculuğuna bu içerik ile birlikte içecekleri de ekleyelim. Bu içecekler doğal ve sizin elinizden yapılmış olacak. Ayrıca konsantre olacağı için birkaç litresinden oldukça fazla meyve suyu elde etmenizde mümkün. Haydi o zaman konsantre meyve suyu yapımına dair merak ettikleriniz cevaplandıralım.

Kışlık Konsantre Meyve Suları İçin Gerekli Malzemeler

Yaklaşık bir gününüzü ayırarak tüm sene afiyetle içebileceğiniz bu doğal meyve suları için öncelikle gerekli olan malzemelerinizi hazırlayın;

Dilediğiniz meyveyi seçin. Farklı konsantre meyve suları yapabilirsiniz veya dilerseniz bunların birkaç tanesini karıştırabilirsiniz ( vişne, elma, şeftali, nektarin, erik, kayısı…)

İkinci ürünümüz şeker. Şekeri dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Daha sağlıklı olması açısından şekeri az tutabilir veya tatlı olmasını istiyorsanız bol tutabilirsiniz.

4 kilo meyve kullanacağınızı farz ederek 2 bardak su kullanmanız gerekli.

Bu tarif için belirttiğimiz gibi 4 kilo meyve kullanılacaktır. Elde edeceğimiz konsantre meyve suyunu sonraki aylarda sulandırarak kullanmamız gerekecektir. Bu sebeple bir kavanoz konsantre meyve suyundan oldukça fazla meyve suyu elde edebilirsiniz.

Konsantre Meyve Suyu Tarifi

İlk olarak meyvelerinizi yıkayın ve gerekli ise kabuklarını soyun. Örneğin şeftali kabuğu soyulmalı ama vişne, erik, kayısı gibi meyvelerde buna gerek yoktur. İkini adım olarak meyveleri küçük küpler olarak doğrayın ardından tencereye atın. Sonraki adımda tenceredeki meyvelerin üstüne 2 bardak su ekleyin ve pişirmeye başlayın. Meyveler yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edin. Meyveler yumuşamaya başlayınca üzerine şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin. Şeker de eriyince tencereyi ocaktan alın. Henüz karışım sıcakken bir blender yardımıyla meyveleri iyice püre haline getirin. Son olarak karışım daha sıcakken kavanozlara koyup ağızlarını kapatın. 1 gün boyunca oda sıcaklığında sakladıktan sonra kavanozları serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin. Son olarak kullanacağınız zaman bardağa kaşıkla aktarıp üzerine su ekleyerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

https://www.haberay.com.tr/kislik-konsantre-meyve-suyu-nasil-yapilir-saglikli-mi-2318h

Editör: TE Bilisim