Malzemeleri:

1 adet orta boy patates

Kıymalı İç Harcı İçin:

2 adet soğan

3 adet domates

Yarım çb'den biraz az sıvı yağ

Yarım kilogram kıyma

1 yk salça

2 diş sarımsak

Maydanoz (arzuya göre)

Tuz

Karabiber

Pul biber

Kaplamak İçin:

1 kilogram uzun boy patlıcan

Domates

Yapılışı

Öncelikle iç harcımızı yapalım. Bu harcımız, karnıyarık yaparken kullandığımız iç harçla aynı şekilde yapılıyor. Öncelikle kıymamızı tavamıza alalım. Çok az sıvı yağ ile o tavada ısınırken, soğanlarımızı küçük küçük kare doğrayalım ve tavamıza alalım.

Kıyma ve soğanı kavuralım. Renkleri pembeleşince, kabuğu doğranmış kare kare kesilmiş domates lerimizi dökelim ve tekrar karıştıralım.

Ardından salçamızı ve ince ince kesilmiş sarımsaklarımızı ilave edelim.

Sonrasında baharatlarımızı dökelim.

Tadı yerine gelip, piştiğini anladığınızda ocaktan almaya yakın ince doğranmış maydanozları ilave edelim ve harcımız hazır.

Sonrasında patateslerimizi yuvarlak ve ince şekilde doğrayalım, patlıcanı da uzun uzun keselim. Bu ikiliyi kızgın yağda kızartalım ve peçete serilmiş tabağa alalım.

Gelelim borcamımıza dizmeye. Bu işlemi, aşağıda görsellerde gösterdiğim gibi yapabilirsiniz. Sonrasında biten yemeğimizin üstüne salçalı su yapıp, çok fazla olmamak şartıyla göz kararı dökelim.

Sonrasında fırına alalım ve kontrollü bir şekilde pişirelim. Yaklaşık 40-45 dakika sürer. Bazıları önceden kızartmaz patatesleri, direk dizer tabağına ama ben hepsini kızartıp fırına atıyorum. Hem daha iyi tat alıyor, hem daha iyi pişiyor.

Maydanoz ve domates yardımıyla, fırından çıkan yemeğinizi süsleyebilirsiniz dilediğiniz gibi. Servis edilişi çok pratik ve çok kolaydır.

Afiyet, şifa olsun.

https://www.nefisyemektarifleri.com/patlican-kapama-3187310/nyt-amp/

Editör: TE Bilisim