Patlıcan sevilmez mi hiç? Karnıyarığın kıyma yerine bol soğanlı, sarımsaklı ve domatesli iç harcıyla hazırlananı imambayıldı tarifi, vejetaryenler için oldukça uygun. Arzuya göre patlıcanlar kızarmadan da imambayıldı hazırlanabiliyor.

Yeri geldiğinde meze yeri geldiğinde zeytinyağlı bir başlangıç, patlıcana güzelleme imambayıldı.

MALZEMELER

· 4 adet orta boy, etli patlıcan

· 3 adet büyük boy kuru soğan

· 4 diş sarımsak

· 3 adet orta boy yeşilbiber

· 3 adet orta boy domates

· 1 tatlı kaşığı domates salçası

· 5 yemek kaşığı zeytinyağı

· 1/4 demet maydanoz

· 1/2 çay kaşığı tuz

· 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

· 1 çay kaşığı toz şeker

· 1 su bardağı sıcak su

PATLICANLARI KIZARTMAK İÇİN

· 2 su bardağı zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

· Kabuğunu soyduğunuz büyük boy kuru soğanları ince piyazlık şeklinde doğrayın. Sarımsakları incecik kesin.

· Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşilbiberleri yarım ay şeklinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın. Maydanozu incecik kıyın.

· Soğanlı iç harcı hazırlamak için; zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Piyazlık doğradığınız soğan ve sarımsakları zeytinyağında dirilikleri gidene kadar kavurun.

· Yeşilbiberleri ekleyip pişirme işlemini sürdürün. Doğranmış domatesleri ve salçayı katıp suyunu çekene kadar kavurun. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve toz şekeri ilave edin.

· Son olarak sıcak suyu kattığınız imambayıldı harcını 5 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken ve koyulaşan iç harca kıyılmış maydanozları katın ve karıştırdıktan sonra ılınması için bir kenarda bekletin.

· Bol suda yıkayıp kuruladıktan sonra kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz patlıcanları, etli ise ortadan ikiye kesin. Aksi takdirde bütün patlıcanların orta kısımlarına keskin bir bıçak yardımıyla çizik atın.

· Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırdıktan sonra patlıcanları, renk alana kadar kızartın.

· Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kızarmış patlıcanların orta kısımlarını açın. Tepeleme olarak soğanlı ve domatesli iç harçla doldurun.

· Fırın tepsisine çok az miktarda salçalı sıcak su ekleyip, imambayıldıları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

· Fırından çıkardığınız imambayıldıları, dinlendirdikten sonra sıcak ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

https://yemek.com/tarif/imam-bayildi/

Editör: TE Bilisim