Yeşil yapraklı sebzelerin sap kısımlarını ne yapacağımızı bilemediğimizden veya uğraşmaya vaktimiz olmadığından atarız çoğu zaman. Ama atarken de içimiz acır.

İşte o vicdan azabına çare bir tarif vereceğiz bugün ben sizlere. Üstelik uğraştırıcı bir yanı da yok.

Pazılarınızı yıkadıktan sonra saplarını kesip ayırıyorsunuz. Küçük bir tencereye alıp fazla yumuşatmadan haşlıyorsunuz. Haşlanan sapları süzüp soğuk sudan geçiriyorsunuz. İster tarifi hemen uygulayın isterseniz haşlanmış sapları bir saklama kabına alıp 1 haftaya kadar dolapta saklayın. Dondurucuya kaldırdığınız takdirde ise bu süre daha da uzuyor.

Hazırlayacağınız zaman sapları doğrayıp sarımsaklı yoğurtla karıştırıyorsunuz sadece. Ben üzerini pul biberle renklendirdim. Sizler nane, dereotu, vs kullanabilirsiniz. Gayet lezzetli bir salata/meze oluyor. Ufak da olsa bir tasarruf yapmış olmanın hazzı ise, en azından benim için, bambaşka.

Pazı sapından başka ıspanak, semizotu gibi sebzelerin saplarını da kullanabilirsiniz bu tarif için. Ancak onların sapları daha ince olduğu için daha kısa sürede haşlanacaktır. Haşlama süresinde kontrolü elden bırakmamaya çalışın.

Afiyetle kalın.

Editör: TE Bilisim