Kiralık Araçlar İle Şehirler Arası Seyahat Trendi

Kiralık araçlar ile şehirler arası seyahat trendi olarak gün geçtikçe popüler hale gelmesi beraberinde gelişen kampanyaların ve fırsatların gelişmesine olanak sunar. Kişi seyahat ne diğer işlerini gidermek amacıyla uygun fiyatlı araçları tercih eder. Araç kiralama sektörü ülkede yaygın olarak kullanılıp getirmiş olduğu avantajlar nedeniyle pek çok sektöre hizmet eder. Araç almanın getirdiği durumlar ve vergilerinin ödenmesi gibi ciddi sorumluluk teşkil eden konuların kişinin üzerinde olmaması büyük bir rahatlık sunar. Araç kiralama bireysel ya da kurumsal olarak yapılabilir. Seyahat için büyük bir avantaj sağlayan bu sistem otobüs tren uçak bileti masrafları yönünden daha avantajlıdır. Örnek olarak Türkiye’nin en çok seyahat edilen yerlerinden biri olan Adana araç kiralama konusunda çok fazla seçeneğe sahiptir. Türkiye'nin her bir şehrinde birden fazla araç kiralama firmanın bulunması fiyat ve kalite olarak karşılaştırılma yapılmasına imkân sağlar.

Kişi seyahat esnasında rahat edebilmek ve konforlu şekilde yolda ilerleyebilmek için en uygun büyüklükteki kullanışlı arabayı seçebilir. Erken rezervasyon imkanlarından yararlanarak fiyat konusunda oldukça uygun bir bedel ödeyebilir. Kiralık araçlarda genellikle seyahat etmek amacıyla taksi türü tercih edilir. Taksi türü araçlar ticari araçlara göre daha uygundur. Boyut ve işleyiş bakımından aynı zamanda fiyat bakımından pek çok avantaja sahiptir.

Araç kiralama hizmeti bireysel olarak ya da şirket adına kiralanabilir. Araç kiralamanın birden fazla artısı vardır. Bunlardan önemli olanları maddeler halinde aşağıda yer alır.

  • Araç kiralamanın sunmuş olduğu artılardan ilki araç kiralama bedellerini gider olarak görebilmek ve aylık bütçeyi ona göre ayarlayabilmektir.
  • Seyahat esnasında ciddi derecede konforlu sürüş imkânı sunar.
  • Otobüslerde seyahat etmenin getirmiş olduğu durumlara göre kiralık araç ile seyahat etmek oldukça avantajlıdır.
  • Otobüslerde kişi istediği zaman istediği yerde durmayabilir. Bu sayede temel ihtiyaçlarını istediği zaman karşılayamayabilir.
  • Kiralık araç ile seyahat esnasında kişi istediği yerde durup temel ihtiyaçlarını karşılayabilir.
  • Ekonomik olarak araç kiralama daha uyguna gelir.
  • Kasko ve sigorta ile kişi daha güvenli yolculuk yapar.
  • Kişi istediği ve beğendiği aracı sürme imkânı bulur.
  • Tatillerde ve kısa dönem ihtiyaçlarda rahatlıkla kullanılır
  • Kişi düşük yakıt tüketimine sahip araçları kiralama avantajına sahip olur.

Yukarıdaki hususların göz önünde bulun durulmuş kiralık araç tercih etme yolunda yoğunluğun oluşmasına neden olur. Kiralık araçlar ile şehirler arası seyahat trendi bu sayede oldukça popüler hale gelir. Rahat ve konforlu aynı zamanda avantajlı fırsatlar sunduğu için bu sektörün gelişmesi ve iyi yönde farklılaşması daha kolay hale gelir. Zamandan ve seyahat bütçesinden ekonomik anlamda tasarruf etmeyi kolaylaştırır. Kişi kiraladığı araç firması ile görüşme esnasında aklına takılan bütün soruları sorabilir. Olası yolda kalma durumlarına karşı yol yardımı alabilir. Araç kiralama firmasının birden fazla marka ve modeli sahip aracının bulunması sunmuş olunana avantajlardan biridir. Kişi tercih ettiği araç kiralama firması ile yapmış olduğu sözleşme sonunda seyahatine güvenli ve profesyonel şekilde devam edebilir. Zamandan ve masraftan belirli ölçüde tasarruf yapmış olan kişi seyahatte daha fazla maddi  açıdan imkan bulabilir.

Araç kiralama avantajlarının çok olması otobüs, tren, uçak gibi taşıtların yerini almış gibi durduğu için örnek olarak verilecek olursa İstanbul Ankara otobüs bileti fiyatları konusunda araç kiralama fiyatları karşılaştırması da araç kiralama da makul rakamların gözlemlenmesi mümkün olur. Özellikle otobüs fiyatların resmî tatillerde pahalı olması nedeniyle araç kiralama acentelerinin yoğun bir kiralama hizmeti sunduğunu görmek mümkündür.

Neden Araç Kiralama?

Araç kiralama işlemi için güvenilir firmalar ile birlikte hareket etmek gerekir. Uzun süre bilgi birikimine sahip ve tecrübeyle sabit falan firmalar ekonomik anlamda da avantajlı fırsatlar sunar. Araç kiralama işi için kişi dikkatli davranması gerektiği konular vardır. Bunlar aşağıda maddeler halinde yer alır.

  • Kredi kartı ile ödeme yapılacağı zaman taksitli firma ile görüşülmesi ve diğer ödeme yöntemlerinin değerlendirilmesi gerekir.
  • Uzun süreli araç kiralamada kampanyalı fırsatlarını değerlendirilmesi gerekir.
  • İnternet sitesinden online şekilde gerçekleştirilen araç kiralama işlemi ile daha hızlı kiralama hizmetinden yararlanmak mümkündür.
  • Araç kiralamada ön rezervasyonun yapılması resmi tatillerde ve diğer yoğunluklardan etkilenmeden konforlu seyahatin yapılmasına imkan sağlar.
  • Yapılan rezervasyonlarda maliyet diğer dönemlere göre daha düşük olur.
  • Kampanyalı zamanlara seyahatin denk getirilmesi avantajlı fırsatlar sunar.
  • Araç kiralamada kişinin sigortasının neleri kapsayacağını bilmesi gerekir.
  • Araç kiralama öncesinde yapılan sözleşmenin maddelerinin kontrol edilmesi gerekir.
  • Sözleşmede yer alan maddelerin daha iyi şekilde anlaşılır olması için araç kiralama firma yetkilisi ile görüşmek gerekir.
  • Benzin deposu göstergesinin aracı  kiraladıktan sonra belgelenmesi gerekir. Yakın durumunu kontrol etmek ve aracı teslim ederken aynı yakıt doluluğu ile aracı teslim etmek gerekir.

Araba kiralama işte mi sonrası aracı genel olarak araç kiralama firmasının yetkilisi ile birlikte incelemek gerekir. Aracın herhangi bir yerinde ezik çizik gibi çok dikkat çekmeyen fakat aracı teslim ederken sorun oluşturabilecek durumların oluşmaması için bu adım oldukça önemlidir. Araç kiralama işleminden önce yapılacak olan sözleşmenin maddelerini doğru şekilde okumak ve o şekilde imzalamak gerekir. Aracı kullanırken trafik kurallarına uymak oldukça önemlidir. Kişi aracı kullanırken yapmış olduğu bütün trafik cezalarını kendisi öder.

 

Editör: TE Bilisim