“Sepsiste erken tanı ve tedavi yaşam kayıplarını önleyebilir”

​​​​​​​SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aykut Akyılmaz, sepsiste tanının erken konulması ve tedaviye erken başlanılmasınınyaşam kayıplarını önleyebileceğini söyledi.

“Sepsiste erken tanı ve tedavi yaşam kayıplarını önleyebilir”

Uluslararası Sepsis Birliği (GSA) tarafından 2012 yılından itibaren 13 Eylül tarihinin Dünya Sepsis Günü olarak kabul edildiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Akyılmaz, “Halk arasında kan zehirlenmesi şeklinde bilinen sepsis, vücudun enfeksiyonu yenmek için verdiği yanıtın abartılı hale gelerek, organlara zarar vermesi tablosudur” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Akyılmaz, “Sepsis tüm dünyada en sık görülen hastalık olması yanında yaşam kaybı oranını da çok yüksektir” diyerek, sepsisin önemine dikkat çekti.

Sepsiste, vücudun kendi organlarına zarar vermeye başlayarak, birçok organda fonksiyon bozukluklarının gelişmesine neden olduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Akyılmaz, “Sepsis, toplumdan başlayıp sağlık profesyonellerini ve son olarak yoğun bakımı ilgilendiren ciddi bir hastalıktır” uyarısını yaptı.

Ülkemizde ve birçok ülkede halkın bu konuda farkındalığının artırılmasının önemli olduğunun altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Akyılmaz,“Yoğun bakımlarda tedavi maliyetleri yüksek olan sepsis ile ilgili olarak halkı ve sağlık personelini bilgilendirmek çok büyük önem taşır” ifadelerini kullandı.

Dr. Öğr. Üyesi Akyılmaz, sepsiste erken tanı ve buna bağlı olarak tedaviye hemen başlamanın,yaşam kayıplarının önlenmesinde çok önemli bir faktör olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2023, 11:05

MARAŞ POSTA

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

Türkiye Son Dakika Haberleri

rahat tasin

Taşköprü Haber

Velayet Davası

Tuzcuoğlu Nakliyat

vds sunucu

rahat tasin

Çelik Kapı

Çelik Kapı Modelleri

Villa kapısı

gizli kamera

Patnos Haber

Ardahan Son Dakika

Çorum Son Dakika