Deprem bölgesindeki iller yeni haftaya yağışlı hava ile giriyor. 10 Şubat Salı gününe ilişkin meteorolojik tahminlere göre bölge genelinde sağanak ve yer yer kuvvetli yağmur etkili olacak. Hava sıcaklıkları birçok kentte mevsim normallerinin altında seyrederken, bulutlu gökyüzü gün boyu hakim olacak.

Sıcaklıklar düşüyor, yağış yayılıyor

Tahminlere göre en düşük sıcaklık Elazığ’da 3 dereceye kadar gerilerken, en yüksek sıcaklık ise Adana’da 18 dereceye ulaşacak. Kahramanmaraş’ta 8–12 derece aralığında yağmurlu bir hava beklenirken, Malatya’da 4–8, Adıyaman’da 9–11 derece ölçülmesi öngörülüyor.

Burak Yılmaz, "Çocuklar durmasın" etkinliğine konuk oldu
Burak Yılmaz, "Çocuklar durmasın" etkinliğine konuk oldu
İçeriği Görüntüle

Bölgede öne çıkan diğer illerde beklenen hava durumu şöyle:

· Gaziantep: 7–13°C, sağanak yağışlı

· Şanlıurfa: 8–16°C, yağmurlu

· Diyarbakır: 5–15°C, aralıklı sağanak

· Osmaniye: 10–15°C, yağışlı

· Kilis: 9–15°C, sağanak

· Hatay: 10–17°C, yağmur geçişleri

· Adana: 11–18°C, sağanak yağışlı

Yetkililer uyardı

Uzmanlar, özellikle sabah ve akşam saatlerinde etkisini artırması beklenen yağışlar nedeniyle su birikintileri, kaygan zemin ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceğine dikkat çekti. Deprem bölgesindeki geçici barınma alanlarında kalan vatandaşların ise ani yağışlara karşı tedbirli olması istendi.

Hafta boyunca aralıklarla devam etmesi beklenen yağışlı sistemin, bölge genelinde bulutlu ve serin havayı sürdüreceği tahmin ediliyor.