ELAZIĞ (AA) –

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da evlerinin ağır hasar olması nedeniyle ailesiyle çadır kentte yaşamaya başlayan 13 yaşındaki İbrahim Halil Sert, yazdığı depremden sonra yaşadıklarını anlatan "karanlık kuşu" kitabını kaleme aldı.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından ailesiyle çadırkentte yerleşen Sert, kendilerini ziyarete gelen Telmih Gönüllülük Hareketi gönüllülerin teşvikiyle hayalinde olan yazarlığa ilk adımı atmak için kitap yazmaya karar verdi.

Kaldığı çadırda, el fenerinin ışığında el yazısıyla depremden sonra yaşadığı sıkıntılı süreci ve daha sonrasında yaşananları okuyucularına umut olması için hikayeler yazdı.

Yayıncılıktaki gönüllülerin desteğiyle yazılan hikayeler, "karanlık kuşu" kitabında toplanarak kitap haline getirildi.

Sert, Elazığ Belediyesince düzenlenen "4. Ulusal Kitap Fuarı"na katılarak kitabını okuyucularla buluşturdu.

-"yayın evi sahibi beni fark etti"

İbrahim Halil Sert, AA muhabirine, yaşanan depremden sonra kötü günler yaşadıklarını söyledi.

Sıkıntı günler yaşandığı için okulla gidemediği için kaldıkların çadırda sıkıldığını ifade eden Sert, "Kaldığımız yere Telmih Gönüllülük Hareketinden birileri geldi. Onlar bize ihtiyaçlarımızı sordu. Bende kitaba çok ihtiyacım vardı diye kitap istedim. Bu sırada yayın evi sahibi beni fark etti. İkinci gelişinde benim istediğim kitapları getirdi. ana ne olmak istediğin mi sordular. Benimde hayallerimde yazarlık olduğunu söyledim. O günden sonra yayın evi sahibi bana söz verdi. Bana yardımcı olacağını söyledi." dedi.

Kitabını zorluklar içinde yazdığını anlatan Sert, şöyle konuştu:

"Kitabımı yazarken depremden sonra herkesin umut ve özgüvenine ihtiyacı olduğunu düşündüm. Yazıma küçük okuyuculara hitap etmek istedim. O yüzen türü fabl hikaye yazdım. Burada hayvanların konuşabildiği bir hayali kitap yazmak istedim. Böylelikle okuyucunun dikkatini daha iyi çekebileceğimi düşündüm. Kitabın içinde resimlerde depremden sonra yaşadığım duyguları karışık bir biçimde anlattım. Bu kitabı yazarken bir çok sıkıntı vardı. Kitabın ismi de bunu yansıtıyor. O kitabı yazarken elektrik yoktu, kitap yazacağım ortamım bile yoktu. O yüzden kitabın ismini 'katanlık kuşu' koydum. Kitapta umut, özgüven ve asla vazgeçmeme gibi duyguları ekledim. Bu şekilde küçük okuyucularımıza güzel bir kitap sundum. Şimdi çok mutluyum çok sevinçliyim. "

-"El yazılarıyla çadırkentte karanlığın içerisinde bu hikayeyi yazdı"

Şehirlerimizi Eskisinden Daha Güvenli Ve Güzel Hale Hep Birlikte Getireceğiz Şehirlerimizi Eskisinden Daha Güvenli Ve Güzel Hale Hep Birlikte Getireceğiz

Telmih Kültür Sanat Yayınları Sahibi Talat Özer de yayın evi olarak ülkede yaşanan afetlerde gönüllülük hareketine dönüştüklerini söyledi.

Yaşanan depremde de sahada kalplere dokunmak için çıktıklarını ve İbrahim Halil Sert ile tanıştıklarını anlatan Özer, şunları kaydetti:

"Malatya’daki çadırkentlerimizi gezerken İbrahim Halil Sert ile karşılaştım. Bende kitap ve el feneri pili istemişti. Ben ilk başta şaşırdım. Bir çocuk bunu niye ister diye. Bana ‘ben kitap okumadan yapamıyorum, duramıyorum’ demişti. Bende ona kitap götürme sözü vermiştim. İkinci gidişimizde ona el feneri pili ve kitaplarını teslim ettim. Çok mutlu olmuştu. Yeteneğini keşfettim. Çok yetenekli bir çocuk olduğunu gördüm. Bir şeyler yazmasını istedim. El yazılarıyla çadırkentte karanlığın içerisinde bu hikayeyi yazdı. Ben de bu kitabın oluşum aşamasında gereken her şeyi yaptık."

Kitabın çıktığını ve şuanda fuarda okurlarıyla buluştuğunu dile getiren Özer, çocuk yazarların ilgi gösterdiğini belirtti.