Yüksek Kesimlerde Don, Kıyıda Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 17–23 Aralık 2025 tarihlerini kapsayan tahminlerine göre, Doğu Akdeniz ve Kahramanmaraş genelinde hava parçalı bulutlu seyredecek. Bölge genelinde önemli bir yağış beklenmezken, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olması öngörülüyor.

🌡️ Sıcaklıklar Mevsim Normallerinde

Tarihin izleri Şanlıurfa'daki "Fırfırlı Cami"de birleşiyor
Tarihin izleri Şanlıurfa'daki "Fırfırlı Cami"de birleşiyor
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş ve çevresinde gündüz sıcaklıkları 10–15 derece aralığında ölçülürken, kuzey ve yüksek kesimlerde gece saatlerinde sıcaklıklar sıfırın altına düşüyor. Bu durum özellikle Afşin, Elbistan, Göksun ve Ekinözü çevrelerinde don riskini beraberinde getiriyor.

🌬️ Rüzgar ve Fırtına Uyarısı

Rüzgarın bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Ancak;

  • Mersin’in batısı,
  • Doğu Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri

başta olmak üzere bazı noktalarda rüzgarın 40–60 km/saat, yer yer ise fırtına şeklinde 50–75 km/saat hızlara ulaşabileceği bildirildi.

Meteoroloji yetkilileri, özellikle denizciler ve açık alanlarda bulunan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Fırtınanın 17 Aralık Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.


📍 KAHRAMANMARAŞ İLÇELERİ HAVA DURUMU

İlçe

Beklenen Hava

En Düşük (°C)

En Yüksek (°C)

Kahramanmaraş

Parçalı Bulutlu

1

14

Afşin

Parçalı Bulutlu

-2

9

Andırın

Parçalı Bulutlu

0

12

Çağlayancerit

Parçalı Bulutlu

0

10

Ekinözü

Parçalı Bulutlu

-4

6

Elbistan

Parçalı Bulutlu

-3

8

Göksun

Parçalı Bulutlu

-5

9

Nurhak

Parçalı Bulutlu

-1

6

Pazarcık

Parçalı Bulutlu

0

13

Türkoğlu

Parçalı Bulutlu

2

15