Geri Dönüşüm Fabrikasında Yangına 43 Araç 40 Personel Müdahale Edildi

Dulkadiroğlu İlçesinde geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın, kontrol altına alındı.

Son Haber Ajansı’nın (SHA) haberine göre; yangın, Dulkadiroğlu İlçesi Küçük Sanayi Sitesi arkasında yer alan geri dönüşüm fabrikasında meydana geldi. İlk saatlerde çıkış nedeni belirlenemeyen yangın rüzgârında etkisiyle kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Vepsan geri dönüşüm fabrikasında akşam saatlerinde başlayan yangın kontrol altına alındı. Rüzgarında etkisiyle geceyi gündüze çeviren yangını söndürmek için çok sayıda itfaiye ekibi, Orman Bölge Müdürlüğüne ait araçlar ve emniyete ait TOMA’ların müdahale etti.

“GERİ DÖNÜŞÜM FABRİKASINDA ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI”

Dulkadiroğlu İlçesindeki çıkan geri dönüşüm fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı. Dulkadiroğlu İlçesi Küçük Sanayi Sitesi arkasında yer alan yangına, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 23 araç ve 40 personelle yangına anında müdahale etti. Orman Bölge Müdürlüğü ve KASKİ’de yangın söndürme çalışmalarına araç ve personelleriyle destekte bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekili Ahmet Özdemir ve AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara da yangın söndürme işlemlerini yakından takip etti.

Söndürme çalışmaları sırasında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör,  akşam saatlerinde nedeni henüz belirlenemeyen bir sebeple Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren geri dönüşüm fabrikasında meydana gelen yangına müdahale çalışmalarını bizzat takip etti.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 23 araç ve 40 personelle yangına anında müdahale etti. Orman Bölge Müdürlüğü ve KASKİ de yangın söndürme çalışmalarına araç ve personelleriyle destekte bulundu. Yoğun çalışmalar neticesinde kontrol altına alınan yangında can kaybı yaşanmazken maddi hasar ortaya çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör şunları söyledi:

“Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren geri dönüşüm fabrikasında meydana gelen yangına itfaiye ekiplerimiz tarafından anında müdahale edildi. Sayın Valimiz, İçişleri Komisyon Başkanımız ve milletvekilimizle birlikte bizler de yangına müdahale çalışmalarını yakından takip ettik.

Çok şükür yangın kısa zamanda kontrol altına alındı ve can kaybı yaşanmadı. Tüm ekiplerimize göstermiş oldukları yoğun gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Fabrika sahiplerimize ve çalışanlarına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”

Yoğun çalışmalar neticesinde kontrol altına alınan yangında can kaybı yaşanmazken büyük çapta maddi hasar oluştu.

Editör: TE Bilisim