Kahramanmaraş’ın her köşesi ayrı bir güzellik taşıyor. Tarihi ve turistik yerlerin güzelliği bir yana doğal güzellikler de insanları büyülüyor.

Kahramanmaraş’ın kuzey ilçelerinden Elbistan’da doğan ve il merkezinden de geçen Ceyhan Nehrinin doğum yeri olan Pınarbaşı kaynakları adeta ‘Cennet Bahçesi” adını taşıyor. Marastayasam.com adlı internet sitesinde geçen yazı şöyle:

“Yeşilin maviyle birleştiği, muhteşem manzarası ve kaynak suyunun berraklığı ile doğanın bize sunduğu cennetten bir köşe… Elbistan için önemli tarihi bir yeri bulundurması ile birlikte mutlaka gidip görülmesi gereken eşsiz bir alandır Pınarbaşı.

Birçok pınarların bulunduğu Pınarbaşı, Ceyhan Nehrininde doğum noktasıdır. Ceyhan nehri  Örtme Kaya mağarası denilen bölgeden başlamaktadır.

Doğayla iç içe bir şekilde piknik yapabileceğiniz, sevdiklerinizle hoş sohbet edip temiz hava alabileceğiniz, gölet içerisindeki su balonları ve deniz bisikleti ile eğlenebileceğiniz ve günün sonunda güneşin batarkenki son ışıklarının berrak su üzerinde ışıldamasının büyüleyici etkisiyle harika vakit geçirebileceğiniz bir yerdir.

Sadece Elbistan halkı için değil yabancı ve yerli turistlerin de göz bebeği haline gelmiş bu alanı mutlaka gidip görülmesi gerekenler listenize ekleyin ve huzuru yaşayın.”

Editör: TE Bilisim