Kahramanmaraş Lokantacılar, Kebapçılar ve Pastaneciler Odası Başkanı Erdal Kanbur, yaklaşan seçimler öncesinde yeniden adaylığını açıkladı.
Kentin köklü mutfak kültürünü ulusal ve uluslararası alanda daha görünür hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Kanbur, gastronomi turizmini güçlendirecek iki önemli projeyi kamuoyuyla paylaştı.
Kanbur, hazırladıkları “Gastronomi Oteli” projesiyle Kahramanmaraş’a gelen yerli ve yabancı misafirlerin Maraş mutfağını en iyi şekilde deneyimleyeceğini vurgulayarak, bu sayede kentin turizm gelirlerine de katkı sağlayacaklarını söyledi.
Bir diğer önemli projelerinin ise “Gastronomi Sokağı” olduğunu ifade eden Kanbur, “Burada üyelerimiz kendi ürünlerini sergileyebilecek, satış yapabilecek ve ziyaretçilere geleneksel lezzetlerimizi tanıtma fırsatı bulacak” dedi.
Esnafa birlik çağrısı yapan Kanbur, şu ifadeleri kullandı:
“Odamıza sahip çıkmalı, birlikte hareket etmeliyiz. Birlik olursak hem esnafımız hem de şehrimiz kazanır. Biz birlikte güçlüyüz.”
Geçmiş dönemde yürüttükleri çalışmalara da değinen Kanbur, özellikle pandemi sürecinde esnafa verilen destekleri hatırlatarak dayanışmanın önemine dikkat çekti. Yeni dönemde de esnafın sorunlarına çözüm üretmek, mesleki standartları yükseltmek ve Kahramanmaraş mutfağını daha geniş kitlelere tanıtmak için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.
Erdal Kanbur, konuşmasının sonunda tüm üyelerden destek isteyerek yeniden başkanlık için adaylığını resmen açıkladı.