Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çığ düşmesi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ali Özdemir'in cenazesi, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde toprağa verildi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nde meydana gelen çığ düşmesi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ali Özdemir, Göksun İlçemizde düzenlenen cenaze töreninin ardından tekbirlerle ebediyete uğurlandı.

Şehidimizin cenaze törenine, Valimiz Ömer Faruk Coşkun, İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, protokol üyeleri, ilgili kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, şehidimizin ailesi, yakınları ve vatandaşlarımız katıldı.

.

Vali Coşkun, Milletvekillerimiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile birlikte cenaze töreni sonrası şehidimizin ailesine başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

Göksun Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Piyade Sözleşmeli Er Ali Özdemir'in (28) naaşı, helallik alınmak üzere Çağlayan Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü.

Şehidin naaşı, din görevlisi olan kardeşi İlyas Özdemir'in kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verildi. Burada, şehidin babası Bayram ile annesi Kamer Özdemir, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Özdemir'in cenazesi daha sonra törenin yapılacağı mahalle mezarlığına getirildi.

Şemdinli ilçesindeki bir üs bölgesinin kar nedeniyle kapanan yolunu açma çalışmaları sırasında çığ düşmesi sonucu yaralanan Uzman Çavuş Mehmet Özbent, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesinde şehit olmuş, çığ altındaki diğer asker Piyade Sözleşmeli Er Ali Özdemir'in naaşına ulaşılmıştı.

Editör: TE Bilisim