Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediye Başkanı, Merkez Onikişubat İlçe Belediye Başkanı ile Merkez Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı birer mesaj yayımlayarak, anneler gününü unutmadılar.

HAYRETTİN GÜNGÖR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Anneler Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Güngör mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Sahip olunabilecek hiçbir değerle ölçülemeyecek kadar kıymetli, yeri hiçbir zaman doldurulamayacak kadar çok yüce bir duygu olan annelik, huzurlu ve mutlu bir toplumun da temel harcıdır. Başlarımızın tacı, gönüllerimizin ilacı olan annelerimiz, merhameti, çileyi, sabrı ve fedakârlığı kendilerine aşk haline getirmiş yüce varlıklardır.

Hoşnut tutulması halinde cennet yolunu açan en saygı değer insanlar olan annelerimizin çocuklarından tek beklentileri ise görecekleri sevgi ve ilgidir. Onları mutlu etmenin en güzel yolu da hak ettikleri sevgi, saygı ve ilgiyi eksik etmemektir. Bu nedenle anneler sadece yılın bir gününde değil, her gününde hatırlanmalı, hayır duaları alınmalıdır.

Bu vesile ile varlıklarıyla hayatımıza anlam katan ve dünyanın en yüce görevini üstlenen annelerimizi yürekten kutluyor, en derin sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.”

HANEFİ MAHÇİÇEK

Merkez Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.  Mesajında “Fedakâr, cefakâr, biricik annelerimizin anneler günü kutlu olsun” dedi ve şu ifadelere yer verdi:

“Fedakârlık denince ilk akla gelen annelerimizdir. Eli öpülesi annelerimiz, hiçbir emekten kaçmadan yavrularının mutluluğu için hayatta oldukları müddetçe çalışandır. Karşılığı olmayan annelik, Allah’ın fıtraten hanım kardeşlerimize verdiği bir rahmettir. Toplumu inşa edendir. Kıymetleri ve sevgileri ölçülemez.

Bizim için her gün anneler günü fakat mizansen olarak bugün benimsenmiştir. Annelerimizin kıymetini bilip, sık sık ziyaretlerine gidelim, hayır dualarını almaya çalışalım. Benim tüm kardeşlerimize tavsiyem budur.  Bugün vesilesiyle fedakâr, cefakâr, biricik annelerimizin ve özellikle yavrularını bu vatan için toprağa vermiş şehit annelerinin de; anneler gününü kutluyorum.”

NECATİ OKAY

Merkez Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı Necati Okay, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Okay, Cennet’in annelerin ayakları altında olduğunu dile getirerek annelere gösterilmesi gereken değeri hatırlattı.  Okay, Anneler Günü münasebetiyle yayınladığı mesajında anneliğin kutsallığına vurgu yaptı. Cennetin annelerin ayakları altına serildiğini hatırlatan Başkan Okay, annelerin kıymetinin bilinmesi ve korunması gerektiğini söyledi. Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Anneyi esas alan, cennetin annelerin ayakları altında olduğunu belirten bir inancın mensubuyuz. Bu bilinçten hareketle annelere gereken değeri ve kıymeti mutlaka vermeliyiz. Bireyleri yetiştiren ve topluma kazandıran en önemli unsur şüphesiz ki annedir. Bu sebeple annelerimizin mutlu olması, yüzlerinin gülmesi, hayat şartlarının daha da iyileştirilmesi için sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekir.

En mutlu anlarımızda olduğu gibi, başa çıkamadığımız tüm güçlüklerde sığındığımız, yanımızda bulacağımızdan emin olduğumuz annelerimizin bizlerden tek beklentisi, kendilerine gösterilen sevgi, saygı ve ilgidir. İşte bu nedenle annelerimizi yılda bir defa hatırlamak yerine onların her gün hayır dualarını almak bizlerin en şerefli görevi olmalıdır. Annelerimizin hayır duaları bizleri ayakta tutan en önemli unsurdur.

Bu duygularla başımızın tacı, yuvalarımızın mimarı annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutlar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum.”


 

Editör: TE Bilisim