Kahramanmaraş’ta valiliğin geleneksel bayramlaşma töreni yanında siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve halkın bayramlaşmasında büyük coşku yaşandı.

Dün sabah kılınan bayram namazı sonrasında camii çıkışlarında vatandaşlar bayramlaşırken, daha sonra gerçekleştirilen bir çok bayramlaşmada da aynı coşku yaşandı. Kahramanmaraş Valiliği’nin Trabzon Bulvarı, Hükümet Binası önünde açık havada gerçekleştirilen bayramlaşmada siyaset, iş dünyası ve vatandaşlar coşku ile bayramlaştı. Daha sonra mezarlıklardaki ziyaretlerde de duygulu anlar yaşandı.

KAHRAMANMARAŞLILARIN MEZARLIK ZİYARETİ 

Kahramanmaraş’ta Ramazan Bayramı’nın birinci gününde vatandaşlar mezarlıklara giderek yakınları için dua etti. 

Dulkadiroğlu ilçesindeki Şeyh Adil Mezarlığı’na gelen vatandaşlar yakınlarının mezarlarını suladı, çiçekler dikti. Bayram namazı sonrası mezarlığa giden vatandaşlar, yakınları için Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti. Mezarlık ziyaretlerinin önemli olduğunu söyleyen Ali Güngör, şunları söyledi:

“Biz özellikle dini bayramlarımızda arife günü, bayramın birinci ve ikinci günleri kabristanı ziyaret ediyoruz. Bu bizim için dini görev ve hem de büyüklerimize bir saygı ve sevginin gereğidir. Bütün Müslümanlara ayrı ayrı olmasa da topluca dua gönderiyoruz. Allah bu mezarlıkta yatan herkese rahmet eylesin, kabirlerini cennet eylesin ve kabir azabı göstermesin.”

"YAYIN İÇİN CHP İLE TEMASTAYIZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, Ekrem İmamoğlu ile yayına çıkması konusunda CHP ile bayramdan sonra temas kurulacağını söyledi. 

Valilik bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ünal, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Yıldırım ve İmamoğlu’nun katılacağı televizyon yayını için temasların devam edeceğini belirtti. Engin Altay tarafından Kılıçdaroğlu’nun onayının alındığını söyleyen Ünal, “Cumhuriyet Halk Partisi ile bir temasımız oldu. Engin Altay ile bir görüşmemiz oldu. Engin Altay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu’nun onayından sonra CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile görüşme sağladığını, dolayısıyla bayramdan hemen sonra temas gerçekleştirebileceğimizi ifade etti. İnşallah ortak canlı yayın için bayramdan hemen sonra bir temas gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir televizyon kanalında askerlere yönelik ifadeleri şiddetle kınadığını söyleyen Ünal, “Hem Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, hem de parti sözcümüz gerekli açıklamaları yaptı. Milli Savunma Bakanlığımız da bu hakaretamiz ifadelerden duyduğu rahatsızlığı ifade etti. Bir televizyon programında kullanılan bu ifadeler, kahraman ordumuza karşı hiçbir şekilde kabul edilemez. Üstelik Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatını gerçekleştirmiş kahraman ordumuza şuanda Pençe Harekatını gerçekleştiren askerlerimize generallerimize dönük kullanılan bu ifadelerin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu hem Cumhurbaşkanlığımız, hem Parti Sözcümüz, hem de Savunma Bakanlığımız tarafından en sert şekilde kınanmıştır. Bu konuda da hukuki sürecin başlayacağı duyurulmuştur” dedi.

BAŞKAN GÜNGÖR HALK BAYRAMLAŞMASINA KATILDI

Bu arada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş Valiliği önünde gerçekleştirilen Halk Bayramlaşmasına katılarak, ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bir bayramlaşma töreninde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, burada protokol mensuplarının yanı sıra, sivil toplum kuruluşları temsilciler, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlarla bayramlaştı. Başkan Güngör aynı zamanda Aksu TV canlı yayınına da katılarak, İslam Alemi başta olmak üzere tüm Kahramanmaraşlıların Ramazan Bayramını tebrik etti.

Diğer yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Ramazan Bayramı münasebetiyle AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığında gerçekleştirilen Bayramlaşma Töreni’ne katıldı. Güngör, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal başta olmak üzere AK Parti milletvekilleri, İl ve ilçe başkanlığı yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelerek herkesin bayramını kutladı.

DİĞER BAYRAMLAŞMALAR

Kahramanmaraş’ta bulunan siyasi partiler, esnaf örgütleri, odalar, birlikler, vakıflar da kendi bünyelerinde bayramlaşma töreni yaptılar.

Editör: TE Bilisim