Kahramanmaraşlı gazeteci Niyazi Kara, Kahramanmaraş’ın piknik alanlarındaki düzensizliğe dikkat çekerek, “Sayın Valimiz Vahdettin Özkan bu konuyla bizzat ilgilenirse çözüme kavuşur” ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş’ta haftalık olarak yayın yapan Kahramanmaraş Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliğini yürüten Gazeteci Niyazi Kara, sosyal paylaşım sitesi facebook’taki sayfasında “Sayın Valimiz Vahdettin Özkan bu konuyla bizzat ilgilenirse çözüme kavuşur” diyerek, Kahramanmaraş’ın Fırnız, Döngel Mağaraları, Yeşilgöz gibi piknik alanlarında yaşanan düzensizliğe dikkat çekti. Kara, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Vatandaş isyanda, Fırnız, Döngel Mağaraları, Yeşilgöz gibi yerlerden araç başına yüksek oranda giriş ücreti alınması, çardak kiralama ücretlerinin yüksek olması, alınan bu ücretlere karşın temizlik, hijyenlik konusunda özen gösterilmemesi, bazı yerlerde alınan ücretlerin fişinin verilmemesi gibi bir çok şikayetler mevcut. Halkımız bu konulardan çok rahatsız. Bazı yerler, Orman İşletme Müdürlüğünü, bazı yerler Milli Parklar Müdürlüğü’nü bazı yerler Milli Emlak Müdürlüğü’nü ilgilendiriyor.

Bu şikayet konusu yerlerle ile ilgili Sayın Valimiz Vahdettin Özkan, ilgili Müdürlerle bir toplantı yapmalı. Bu kafasına göre giriş ücreti alınması ve kafasına göre çardak kirası alınması ve temizlik konusunda bir görüşme yapılmalı. Bu konu yıllardır rahatsızlık veren konu. Acilen çözüme kavuşturulmalı. Köy kooperatiflerinden alınmalı.

Gerekirse buralar Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmeli ve temizliği ve bakımı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmalı. Gerekirse Buralar Büyükşehir’e ait AKBEL Şirketi tarafından işletilmeli. Tapusuz alanların Büyükşehir Belediyesine devri yapılmalı. Büyükşehir Belediyemiz buraların bakımını ve düzenlemesini yapmalı.

Yine Sersem Yaylası’na bir önce bir tuvalet falan konmalı. Burası Milli Parklar Tabiat Parkı olarak kalmalı. İnsanlar buraya geliyor. Tuvalet yok. Herkes heryeri pisletip gidiyor. Buz gibi bir yer. Bütün bu doğal güzelliklerimizi korumamız lazım ve buralar yetkili kişiler tarafından işletilmeli.”

Editör: TE Bilisim