Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri 20-21 Şubat tarihlerinde kısıtlama süresinde dışarı çıkmak durumunda olan kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor.

Peki, hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor ve sokak kısıtlaması saat kaçta bitiyor? Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süredir tüm gün olarak hafta sonu sokak kısıtlamalarında mart ayından itibaren il bazlı olarak hafiflemeler bekleniyor.

 Vaka sayılarının az olduğu “az riskli iller” için kısıtlama saatlerinde mart ayı içerisinde yeni kararların alınacağı tahmin ediliyor. Peki, bu hafta sokak kısıtlaması nasıl olacak?

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR, SAAT KAÇTA BİTİYOR?

Hafta sonu sokak kısıtlaması bu hafta da diğer haftalarda olduğu gibi Cuma günü saat 21.00’de başlayacak ve pazartesi günü saat 05:00’te sona erecek. Yani bu hafta 19 Şubat 2021 Cuma günü 21:00 itibariyle başlayacak olan kısıtlama 22 Şubat 2021 Pazartesi günü saat 05:00’te tamamlanmış olacak.

Kısıtlama 81 ilin tamamında tüm gün olarak uygulanacak. Kısıtlamadan muaf olan kişilerin kısıtlama saatlerinde dışarı çıkabilecekler. Öte yandan geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi belirli saatlerde bakkal, market, manav, kasap, fırın, kuruyemişçi ve balıkçılardan alışveriş yapılabilecek.

Vatandaşlar kendilerine en yakın alışveriş alanlarına giderek ihtiyaçlarını belirli saatler içerisinde karşılayabilecekler. Kısıtlamaya uymayan kişilere ise idari işlem uygulanacak.

Editör: TE Bilisim