Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, toplumda milli ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak için “Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın Etkinliği” düzenliyor.

 

İl Kültür Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın Etkinliği İşbirliği Protokolü kapsamında öğrencilerimizde ve toplumda milli ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak amacıyla protokol imzalandı.

 

İşbirliği protokolü ile topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek öğrencileri hayata hazırlamak, kültürel, duygusal ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, öğrencilerin hayal gücünün gelişmesine imkan sağlamak, anı kültürü oluşturmak ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla Kahramanmaraş’ta 16 bin 927 öğrencinin ücretsiz olarak sinemaya gitmesi hedeflendi.

 

Kahramanmaraş İl düzeyinde sinemaya gidecek öğrencilerle ilgili planlama İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmakta,  ücretsiz ulaşım ise Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanıyodr. Sinema ücretleri ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanıyor.

 

2017 yılında Kahramanmaraş’ta yaklaşık 17 bin öğrencinin sinema ile ücretsiz buluşması sağlanırken; 2018 yılında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen “Bizim Köyün Şarkısı, Ayla, Doru, Ertuğrul 1890, Son Mektup” adlı sinema filmlerinin Kahramanmaraş’taki sinema salonlarında ortaokul öğrencilerine ücretsiz gösterimleri devam ediyor.

 

MARASPOSTA.COM

 
Editör: TE Bilisim