Kahramanmaraş’ta orman yangınları ile mücadele toplantısı yapıldı.

Vali Vahdettin Özkan başkanlığında düzenlenen Orman Yangınları ile Mücadele Toplantısında, orman yangınlarının önlenmesi ve risklerin en aza indirilmesi için yapılması gereken ortak çalışmalar değerlendirildi.

Kahramanmaraş genelinin orman varlığı, kurumun personel durumu, orman yangınları, yangın önleme faaliyetleri ve yangın tatbikatları ile ilgili Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sunum yapıldı.

Gelecek nesillere daha güzel bir doğa bırakmak için orman varlıklarımızın korunmasına önem verilmesi gerektiğini söyleyen Vali Özkan, orman yangınların önlenmesine yönelik yapılması gereken ortak çalışmalar ve koordinasyonu gerektiren konularla ilgili kurum ve kuruluş amirlerine talimatlar verdi.

ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE KONUSUNU YERİNDE DEĞERLENDİRDİ

Öte yandan Vali Vahdettin Özkan, ormancılık faaliyetlerini ve yangına müdahale tedbirlerini yerinde inceleyip çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan Başkonuş bölgesinde incelemelerde bulunan Vali Özkan, Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş’tan faaliyetler hakkında bilgiler aldı.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ve alınan tedbirlerle ilgili Vali Özkan’a bilgiler veren Altındaş, personel ve yangınlarda kullanılan araç gereç durumları, ormanlık alanlarda bulunan gözetleme kuleleri, yangın havuzları, ilimiz genelinde meydana gelen önemli yangınlar ve müdahalelerle ilgili ayrıntılı bilgiler sundu.

İlimizin orman bakımından zengin olması ve son günlerde yaz sıcaklarının etkisi ile orman yangınları açısından riskli bölgede olduğumuzu ifade eden Vali Özkan, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimizin aldığı tedbirler ve başarılı çalışmaları sayesinde orman, tarım ve yerleşim alanları üzerindeki yangın risklerinin asgari seviyede olduğunu söyledi.

Bölgede incelemelerine devam eden Vali Özkan, Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş ve ekibine başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Editör: TE Bilisim