Tarihi Kentler Birliği, Anadolu'nun birçok medeniyetlerine ev sahipliği yapmış Kurtuluş Savaşında ise kahramanlık destanı yazmış Kahramanmaraş’ta Kahramanmaraş'ın tarihi ve kültürel varlıklarını korunup gelecek kuşaklara aktarılması çalışmalarını değerlendirmek için bir araya geldi.



Tarihi Kentler Buluşmasında ev sahipliği yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesi kentte yaptığı tarih ve kültür çalışmalarını özel sunumlar yaparak davetlilere anlatırken Kahramanmaraş'ın tarih kokan fotoğraflarından oluşan resimler sergisi de konukların ziyaretine açıldı.



Tarihi Kentler Birliği Kahramanmaraş buluşmasına katılan isimler arasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ÇEKÜL Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sözen, ÇEKÜL Akademi Yüksek Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Aksu, Milletvekili İmran Kılıç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve yüzlerce TKB üyesi yer aldı.



Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İstiklal ’in öncüsü Kahramanmaraş'ın istikbalde de öncü rolü üstlendiğini ifade ederek: “Görkemli tarihiyle görenleri kendisine hayran bırakan Kahramanmaraş, toprakları üzerinde barındırdığı köklü miraslarına sahip çıkarak yarınlarla buluşmasına olanak sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak sınırlarımız içerisinde kurulmuş ihtişamlı medeniyetlerin geride bıraktıkları eşsiz mirasları gelecek nesillerle buluşturmaya büyük önem veriyoruz” dedi.



ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) Akademi  Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sözen ise, Türkiye coğrafyasındaki tarih boyunca ki en bilindik notların tümüyle burası olduğunu vurgulaması ve bunların bizim tarafımızdan gelecek için sağlam bir şekilde yaşatılır gelecek kuşaklar için de kendilerine kaynak oluşturacağını altını çizdi.



Açılış konuşmaları ve yapılan sunumların ardından Kahramanmaraş bütününde doğal ve kültürel mirasın korumasına yönelik yapılan çalışmalar masaya yatırıldı.



Bu arada programın finalinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç konuklara Kahramanmaraş hatırası olarak bakır işlemeli hediyeler takdim ederken davetliler ile toplu fotoğraf çekimi yapıldı.



MARASPOSTA.COM
Editör: TE Bilisim