Avrupa'da şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık

İtalya'nın Sicilya adasında termometrelerin 48,8 dereceye yükselmesiyle Avrupa'da şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık yaşandı.

Bölge yetkilileri, doğrulama yapılması için dün Siraküza kenti yakınlarında yapılan tespiti Dünya Meteoroloji Örgütü’ne (WMO)  bildirdi.

Kuruluşa göre, Avrupa’da ölçülen en yüksek sıcaklık 1977'de Yunanistan'ın başkenti Atina’da 48 dereceyle kaydedildi.

DÜNYA HALİ HAZIRDA 1,2 DERECE ISINDI

Öte yandan bilim insanlarına göre küresel ısınma, sıcak ve kuru hava riskini artırarak orman yangınlarının büyümesine neden oluyor.

Sanayi Çağı başladığından beri dünya şimdiden yaklaşık 1,2 derece ısındı ve gezegenin dört bir yanındaki hükümetler emisyonlarda kesinti yapmadıkça sıcaklıklar yükselmeye devam edecek.

Bununla birlikte Birleşmiş Milletler, insan faaliyetlerinin aşırı hava olaylarını daha yaygın hale getirdiğini söyleyen önemli bir rapor yayınladı.

BM’DEN KAPSAMLI KÜRESEL ISINMA RAPORU: DÜNYA, FELAKETİN ÖN İZLEMESİNİ YAŞIYOR

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC), şimdiye kadar hazırlanan en kapsamlı küresel ısınma raporunu yayımladı.

66 ülkeden 234 bilim insanın katıldığı çalışmaya göre, son birkaç aydır aralarında Türkiye'nin de dâhil oldığu birçok ülkede yaşanan orman yangınları ve seller gelecekte yaşanacakların sadece küçük bir ön izlemesi...

Yeni rapora göre, iklimde binlerce yıl boyunca geri döndürülemeyecek bazı değişiklikler oldu ve küresel sıcaklıklılardaki istikrarın önlem alınsa dâhil, 20-30 yıl boyunca sağlanamayacak. Buna göre, iklim değişikliğinden kaynaklanan afetlerin sayısı önümüzdeki on yılarlarda çok daha yaygın olarak görülecek.

Editör: TE Bilisim