Ölçme, Seçme Ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları konusuna çevrildi.

Özellikle şehir dışında okul kazanan öğrencilerini ilgilendiren konu, arama motorları üzerinde en çok sorgulananlar arasında öne çıkıyor. Bilindiği gibi, maddi imkanı el vermeyen öğrenciler, KYK bünyesindeki devlet yurtları ile barınma ihtiyaçlarını huzurlu ve rahat bir şekilde gerçekleştirebiliyor.  Bu doğrultuda da ,'2019-2020 KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak?' sorusunun cevabı en çok arananlar arasında dikkat çekiyor. 

Büyük bir heyecanla beklenen YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. İyi bir gelecek için gerek yaşadıkları şehirde gerekse şehir dışında üniversite kazanan öğrencileri ve ailelerini tatlı bir telaş aldı. Tam bu noktada, devlet yurt başvuruları en çok araştırılan konulardan birisi olarak öne çıkıyor. Zira, özellikle şehir dışında okumak zorunda kalacak ve maddi imkanı yetersiz olan öğrenciler, 2019 KYK yurt başvurusu hakkında fikir sahibi olmak istiyor. Bu doğrultuda, 'KYK yurt başvuruları ne zaman, hangi tarihte başlayacak?' sorusunun oldukça merak ediliyor.

2019-2020 KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2019-2020 eğitim öğretim dönemi kapsamında KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.w

Geçtiğimiz yıl KYK yurt başvurularının Eylül ayında başladığı düşünüldüğünde, bu yıla ilişkin devlet yurdu başvurusunun da Eylül ayı içerisinde yapılması öngörülüyor.

Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından yurtkur.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden duyurulur. Başvurular E-Devlet üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek E-Devlet şifresi almaları veya diğer E-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti, güvence bedeli ücreti ve yurt kimlik ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM'lerinde veya yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinde yer alan e-ödeme ekranında tutar otomatik olarak görülmektedir

Editör: TE Bilisim