Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu, Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi (KADEP) kapsamında Başpınar İlkokulu’na destek oldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm okullarda uygulanan  ve öğrencilerde manevi değerler kazandırmayı amaçlayan KADEP Projesi’nin geçen ayki değeri  “Merhamet” konusu oldu. İslam’ın da “Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz.” (Buhârî, Îmân 7; Müslim, Îmân 71–72), “Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir.” (Buharî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr) buyurduğu üzere merhamet ve yardımlaşmanın büyüklerin ve küçüklerin sahip olması gereken en temel duygular olarak vurgulandı.

Yapılan açıklamada, “Bu amaçla  Ayser Çalık Ortaokulu ailesi olarak  öğrencilerimizin merhamet duygusunu iliklerine kadar hissetmelerini ve  bu duyguyu yoğun olarak yaşamalarını arzu ederek bu bağlamda Baydemir’e bağlı bir köy okulu olan  Başpınar İlkokulunu kardeş okulumuz seçerek   “Okul Kardeşim” projesini bir eğitim öğretim yılına yayarak hayata geçirdik” ifadesi kullanılırken, şu ifadelere yer verildi.

“ Projemiz kapsamında öncelikli olarak Başpınar İlkokulu ile temasa geçip okul idarecilerimiz ve KADEP öğretmenlerimiz ile Başpınar İlkokuluna gidip ihtiyaç tespiti yaptık. Okulumuz öğrencilerinin kardeş okuldaki arkadaşlarına yazdıkları mektupları kendilerine ulaştırdık. Saptadığımız ihtiyaçları okulumuz öğrencilerine duyurarak kısa bir süre içinde mont, bot, kışlık ve yazlık kıyafetler, kırtasiye malzemeleri, temizlik malzemeleri, okuma kitapları, ana sınıfı malzemeleri topladık.

Toplanan bu malzemeleri bu ay içinde Başpınar İlkokuluna, Dulkadiroğlu Kaymakamlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteği ile ulaştırdık. Bu yolculuğumuzda bize stilist Ahmet Veysel Yırtıcı eşlik etti ve öğrencilerimizin saç bakımlarını yaptı.  Bunun yanında Tıp Fakültesinden gönüllü iki öğrenci arkadaşımız da bize eşlik ederek öğrencilerimize hem rol model  olacak hem de genel hijyen kurallarından bahsetti.

Projemizin ikinci dönem ayağında da kardeş okulumuz öğrencilerini ilimizde ‘Kardeşimle Sinemaya Gidiyorum’ etkinliği ile sinemaya götürüp 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramında kendi öğrencilerimizle Başpınar’da bir uçurtma şenliği düzenleyeceğiz. Projemizde amaç farklı dünyalar arasında gönül köprüleri kurabilmek ,  öğrencilerimizin yüreklerine  merhamet ve hoşgörü tohumlarını ekmek ve büyütmektir.

Çalışmamızda bizlerden desteklerini esirgemeyen Dulkadiroğlu Kaymakamlığına, İl Mili Eğitim Müdürlüğüne, Ayser Çalık Ortaokulu öğrenci ve velilerine ve siz değerli basın mensuplarına çok teşekkür ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim