Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve KSÜ Tarih ve Kültür Öğrenci Topluluğu tarafından Anadolu’da Ahilik teşkilatının kurucusu, esnaf ve sanatkâr zümresinin piri olarak kabul edilen Ahi Evran’ın doğumunun 800. Yılı münasebetiyle ‘Ahi Evran’ı Tanıtma Etkinliği’ düzenlendi.

KSÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Ahi Evran’ı Tanıtma Etkinliği’ne KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Doğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı yaptı. Ahi Evran’ın kurduğu Ahilik teşkilatıyla esnaflar arasında doğruluk, dürüstlük ve ahlakın yaygınlaşmasına önemli katkılar sunduğunu belirten Rektör Yardımcısı Saltalı, bizim kültürümüzde yüzlerce yıldır var olan ahlak anlayışının batının ahlak felsefesinin doğuşuna esin kaynağı olduğunun altını çizdi.

Kahramanmaraş Ahilik Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Can Şentürk de kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirerek etkinliğin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hikmet Demirci, ‘Ahilik ve Ahilik Felsefesi’ başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında öğrenciler tarafından temsili olarak ‘Ahilik Töreni’ gerçekleştirilirken, ‘Ahilik Duası’ okundu.

Ahi Evran’ı Tanıtma Etkinliği Kahramanmaraş Ahilik Platformu üyelerinin Dr. Öğretim Üyesi Hikmet Demirci’ye hediye takdimiyle son buldu.

Editör: TE Bilisim