Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından PIKTES projesi sosyal uyum faaliyetleri kapsamında "Biz hep birlikte bir aileyiz" konseptiyle Suriyeli ve Türk öğrenciler ile velilerine yönelik iftar programı düzenlendi.

Avrupa Birliği finansman desteği ile Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan ''Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi" (PIKTES) faaliyetleri kapsamında yabancı uyruklu öğrenciler, Türk öğrenciler ve velilerin sosyal uyumlarına katkı sağlamak için bilim, kültür, sanat ve spor gibi birçok alanda düzenlenen sosyal etkinlikler ülke genelinde devam ediyor.

Bu kapsamda Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğünce Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören Suriyeli ve Türk öğrenciler ile velilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Kahramanmaraş Öğretmenevi'nde yapılan iftar programına İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Müdür Yardımcıları Halit Demirtaş ve Akif Bulut, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Hacı Yaşık ve programı düzenleyen İl Millî Eğitim PIKTES İl Koordinasyon Ekibi üyeleri katıldı.

Programda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, ensar ve muhacir kardeşliğine değinerek, “Ensar ve muhacir kardeşliğini tarih sayfalarında peygamberimizin hayatında hep okurduk. Bugün de bu kardeşliğin güzel bir örneğini burada hep birlikte yaşıyoruz. Farklı coğrafyalardan olsak da aynı inancın ve aynı peygamberin ümmeti olarak gönlümüz ruhumuz bir. Sınırların farklı olmasına takılmadan bu gönül birlikteliğini burada aile birlikteliğine ve aile bütünlüğüne dönüştürmek için gayret ediyoruz.” diye konuştu.

Okullarda eğitim gören Suriyeli öğrencilerin Türk eğitim sistemine entegrasyonu için gerçekleştirilen faaliyetlerin devam ettiğini kaydeden İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, son olarak şunları söyledi: “İftar programları beş gün sürecek. Bunun dışında toplamda üç bin öğrencimiz için sinema, şehrimizin tarihi yerlerini gezme, piknik ve akademik etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Böylelikle Suriyeli aileleri en güzel şekilde ağırlamak istiyoruz. Bir bütün olmak amacıyla aynı hedeflere yürümeye çalışıyoruz. Bu bakımdan Suriyeli öğrencilerin uyum sürecine destek veren başta Türkçe öğretmenlerimiz olmak üzere, muhacirlere kapısını açan Türk vatandaşlarımıza ve emek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum.”

İftar yemeğinin ardından yapılan yemek duasıyla program son buldu.

Editör: TE Bilisim