Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş İl Temsilciliği, ücretsiz Osmanlıca Kursu düzenliyor. Haftada bir kez düzenlenen kurslar, Salı günleri saat 19:30’da başlıyor.

TÜGVA’nın Merkez Onikişubat İlçesi Barbaros Caddesi üzerinde bulunan İl Temsilciği’ndeki Rika (El Yazısı) olarak öğretilen Osmanlıca Dersleri, Hayrat Vakfı Gönüllü Eğitmenleri tarafından veriliyor. Osmanlıca’nın rika (el yazısı) olarak öğrenilmesinin insan hayatında çok önemli olduğunu kaydeden  eğitmen Ahmet Kır, toplumun bir çok kesimi tarafından Osmanlıca’nın yabancı dile olarak algılandığını ve bunun da yanlış olduğunu belirterek, “Osmanlıca bugün konuştuğumuz dildir. Yazımı, Kur’an harflerine dayandığı için yanlış bir algı vardır” dedi.

Latin alfabesinde yazımın soldan sağa doğru yapıldığını ve bunun da insanın yazarken oldukça zorlandığını ama Kur’an alfabesi ile yazımın sağdan sola doğru olduğunu ve böylece daha kolay yazılabildiğini söyleyen Ahmet Kır, “Kur’an alfabesine dayanan Osmanlıca, yazımı oldukça kolaydır. Biraz gayret ile de çok kısa bir süre içerisinde öğrenilebilir” ifadesini kullandı.

TÜGVA’nın Osmanlıca Dersleri, haftanın Salı günleri saat 19:30’da başlıyor. Derslerin haftada bir gün ve 2 saatlik bir zaman diliminde yapılacağı kaydediliyor. Kursların bitiminden sonra sınav yapılacak ve başarılı olanlara Halk Eğitim Merkezi onaylı olarak sertifika verilecek. Hayrat Vakfı, daha önce de Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Kahramanmaraş’ta da Osmanlıca kursları düzenliyordu.

Editör: TE Bilisim