Murat Arifoğlu, işçilerin kadro aldığını ancak sosyal ve mali haklarının iyileşeceğine daha da kötüye gittiğini ifade etti. Eski kadrolu işçiler ile taşerondan daimi işçilik hakkı kazananlar arasında sosyal haklar açısından ciddi farkların bulunduğunu belirten Arifoğlu şunları kaydetti:

“696 KHK  ile 4/D işçi Kadrosuna  geçen İşçiler Kamu işçi Toplu Sözleşmesine dahil edilmek istiyorlar. Öncelikle kanayan yara haline gelen Taşeron mevzusunu, yapamaz dendiği halde büyük bir reforma imza atarak çözen Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Sayesinde ailelerimizle birlikte milyonlarca insan bayram yaşadı ancak uygulamada yaşanan sorunlar bir türlü çözülemedi. Bürokrasiden kaynaklanan bu kargaşa halen devam ediyor ve bizleri rahatsız ediyor.

Bilindiği üzere 2 Nisan 2018’de Kadroya geçişle birlikte Çalışma Bakanlığı tarafından 31 Ekim 2020 ye kadar geçerli olacak Toplu İş Sözleşmesi uygulamaya konuldu ancak buradaki maddeler Taşeron işçiyken verilen haklar yani yeni verilen bir şey yok. Olmadığı gibi Taşeron işçi iken alınan Asgari ücret üstü yüzdelik dilimler maalesef verilmez oldu. Sebebini açıklayan yok, bu haksızlığın acilen giderilmesini bekliyoruz.

Bunun yanında yıllık enflasyon yüzde 20 civarında olmasından dolayı eski Kadrolu işçilere, memurlara ve diğer kesimlere enflasyon farkının verilmesine rağmen maalesef bizlere verilmemektedir. Hak İş öncülüğünde tüm üyelerimizden imza toplayarak Cumhurbaşkanımıza iletilmek üzere Genel Merkezimize gönderdik. Kadrolu olmamızın bazı kesimler tarafından hala kabullenilmediğini üzülerek görüyoruz.

Hala Taşeron işçi muamelesi yapan kurumlar ve idareciler var. Diğer Kadrolu çalışanlar da kimse yorumunu katarak işlem yapmaz iken bize gelince durum değişiyor ve birçok kişi bizlerle ilgili kararları yorumlarını katarak alıyorlar. Bu Kadroyu bize Devletimiz verdi, bunun kabul edilmesi lazım. Bizler Vatanını ve Devletini seven insanlarız, her zaman Devletimizin emrindeyiz. Bunu 15 Temmuz’da da yaşadık.

Birçok arkadaşımızın cebinde yol parası dahi olmadığı halde sabahlara kadar nöbet tutup oradan işlerine gittiğine şahit olduk. Aslında bizim isteğimiz çok bir şey değil, sadece eski 4 D’li yeni 4 D’li ayrımının kaldırılmasını istiyoruz bunun yolu da Kamu İşçileri için yapılan Kamu İşçi Toplu Sözleşmesine dâhil edilmektir. Böylece birçok sorunumuz ortadan kalkacaktır.

Haklarımızın alınması için mücadelemiz Hak İş öncülüğünde sürmektedir. Emeğe Sadakat Şerefimizdir ilkesi ile çıkmış olduğumuz bu dava da İşçi arkadaşlarımız bize güvenmeye devam etsinler, birlikte daha ileriye gideceğimize inanıyoruz.”

Editör: TE Bilisim