Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), aralık ayına ait içme suyu fiyatlarında 6 kuruş ila 16 kuruş arasında zam yaptı.

Son zamla birlikte, şehir merkezindeki aboneler için yıllık zam oranı yüzde 140’a ulaşırken; beldeden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarında bu oran yüzde 150’nin üzerine çıktı. Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ( ), 2022 yılının son zammını internet sitesinden duyurdu. Otomatik olarak uygulanan son zamla birlikte abonelerin içme suyu faturası da arttı.

Kahramanmaraş KASKİ ilçe merkezindeki abonelerin 2022 yılının ocak ayında 2 lira 14 kuruş ödediği içme suyunun m³’ü ayı itibariyle 4 lira 94 kuruşa yükselmişti. Beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri ise içme suyunu sene başında 1 lira 29 kuruştan kullanıyordu.

Kasım ayında bu yerleşim alanları için içme suyunun m³’ü 3 lira 16 kuruş oldu. Köyden mahalle statüsüne dönüşen yerleşim alanlarında ise sene başında 93 kuruştan ücretlendirilen suyun metreküp fiyatı 1 lira 65 kuruşa yükseldi.

Bazı belediyelerin indirime gittiği içme suyunda aralık ayı fiyatları belli oldu. Buna göre, ilçe merkezindeki aboneler, içme suyunun metreküpüne 5 lira 12 kuruş ödeyecek. Beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki abonelerin kullandıkları su ise 3 lira 27 kuruştan faturalandırılacak. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri ise suyun metreküpünü 1 lira 71 kuruştan ödeyecek.

KAYNAK: https://www.elbistaninsesi.com/haber/12812400/kaski-2022nin-son-zammini-acikladi

Editör: TE Bilisim