Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte emekli vatandaşların da emekli maaşları ile ilgili araştırması devam ediyor.

www.sabah.com.tr’deki habere göre; bunun nedeni, geçtiğimiz yıldan itibaren başlayan her bayramda emekli maaşı dışında emekli bayram ikramiyesi verilmesi. Bayrama sayılı günler kala emekliler "Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?" sorusunun yanıtını araştırıyor.

Geçtiğimiz yıldan itibaren emekli maaşlarına ek olarak emekli bayram ikramiyesi de yatmaya başladı. Bu nedenle de Kurban Bayramı'na yaklaşırken emekliler Kurban Bayramı emekli ikramiyesi tarihi ile ilgili araştırmalar yapıyorlar.

Kısa bir süre sonra hesaplara yatacak olan emekli bayram ikramiyesi belirli bir tarih aralığında vatandaşlar tarafından çekilebilecek. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Kurban Bayramı ikramiyelerinin 5-9 Ağustos tarihleri arasında hesaplarda olması bekleniyor. Kesin tarihi Sosyal Güvenlik Kurumu duyuracak. Emekliler, açıklanan tarihlerde maaş hesaplarından biner lira ikramiyeyi çekecek. .

Ödemenin yapıldığı tarihte Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlara verilecek.

Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine ödenecek.

Yasaya göre, Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ödenecek ikramiye tutarı bin lira. Emekliler bin lira alıyor. Bu kişinin ikramiyesini hak sahibi yakınları alabiliyor. Dul ve yetim aylığı alanlara ölüm aylığı oranında ikramiye ödeniyor.

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/ekonomi/2019/07/16/son-dakika-haberi-kurban-bayrami-emekli-ikramiyesi-ne-zaman-yatacak-2019-emekli-maasina-ek-ikramiye-odemesi-hangi-gun

Editör: TE Bilisim