Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, 1 yıl süreyle yürüteceği Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Yönetim Kurulu Başkanlığını devraldı.

8 Şubat 2006 tarih ve 26074 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu Ve Görevleri Hakkında Kanun”a göre; DOĞAKA’nın yönetim kurulu; Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye il valileri, büyükşehir belediye başkanları veya büyükşehir olmayan illerde il merkez belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ve her ilden birer kişi olmak

kaydıyla ticaret ve sanayi odası başkanlarından oluşuyor. DOĞAKA’nın yönetim kurulunun başkanı validir. Birden fazla ilden oluşan bölgelerde yönetim kurulu başkanlığı; ilk yıl ajans merkezi olarak tespit edilen ilin valisi tarafından, müteakip yıllarda illerin alfabetik sırasına göre bölgedeki valiler tarafından birer yıl süreyle dönüşümlü olarak yürütülür.

DOĞAKA’nın yönetim kurulu başkanlığını Hatay Valisi Rahmi Doğan yürütüyordu. Bir yıl sürenin ardından ise Kahramanmaraş Vali Vahdettin Özkan, bu görevi devraldı. Kalkınma Ajansları Mevzuatı 10. Maddesi 3. Paragrafına istinaden DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanlık görevini 1 yıl süre ile Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan yürütecek.

Editör: TE Bilisim