Afet haberciliğine TÜBİTAK desteği

İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Duman, iletişim fakültesinde öğrenim gören lisans, lisansüstü öğrencileri ve araştırmacılarına ve ön lisans öğrencilerine afet haberciliği, dezenformasyon ve haber doğrulama eğitimlerine TÜBİTAK’tan destek geldi.

İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Duman’ın yürütücüsü olduğu “Afet Haberciliği ve Dezenformasyonla Mücadele” projesi TÜBİTAK 2237 destek programı deprem özel çağrısı kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

Duman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, proje etkinliğinin amacının iletişim alanında eğitim gören ön lisans, lisans, lisansüstü iletişim öğrencilerine ve araştırmacılarına afet haberciliği, dezenformasyon ve haber doğrulama konularında bilgi kazandırma olduğunu söyledi.

Proje kapsamında iletişim fakültesinde öğrenim gören lisans, lisansüstü öğrencileri ve araştırmacılarına ve ön lisans öğrencilerine afet haberciliği, dezenformasyon ve haber doğrulama eğitimleri verilmesi planlandığına değinerek şunları kaydetti;

“7-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte katılımcılara dört günlük, günde altışar saat olmak üzere toplamda yirmi dört saatlik eğitim verilmesi planlanmaktadır. Bu eğitim dört ana başlığa ayrılarak, altı saat Habercilik ve Dezenformasyon altı saat Hukuk etik ve siyaset altı saat Sosyal medya, görsellik ve psikoloji altı saat “Haber doğrulama uygulamaları” şeklinde eğitim gerçekleştirilecek.”

Özgeçmiş Doç. Dr. Kenan Duman

Arel Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı

1981 yılında Sakarya’nın Geyve ilçesinde doğdu. Geyve Lisesini bitirdi. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 2004-2013 yılları arasında tamamladı. 2004-2007 yılları arasında çeşitli kurumlarda muhabir, editör ve halkla ilişkiler uzmanı olarak çalıştı. 2007–2008 öğretim döneminde doktora araştırma projesini gerçekleştirmek için bir yıl İtalya Napoli Suor Orsola Benincasa Üniversite’sinde doktora öğrencisi olarak bulundu. Türkiye’ye döndükten sonra 2008–2009 döneminde Ajans Press kurumunda Gündem Editörü olarak görev yaptı. 2009-2015 yılları arasında Plato Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 2015 yılında Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başladı ve bu görevine devam etmektedir. Aynı zamanda danışman olarak Türkiye’nin önde gelen firmaları için web çözümleri, mobil uygulamalar, yazılımlar ve kampanyalar yönetmeye devam ediyor. Oyunlaştırma, Sosyal Medya Yönetimi, Dijital Pazarlama, Google Adwords, SEO, Video Haberciliği, Televizyon Yayıncılığı, İnternet Haberciliği, Tablet Yayıncılığı alanlarında projeler oluşturmakta ve eğitimler vermektedir.

Editör: TE Bilisim