Farsça çeviri günümüzde komşumuz olan ülkelerin çoğunda kullanılan bir dildir. Bundan dolayı en çok ihtiyaç duyulan çeviri hizmetlerinden biri de Farsça çeviridir. Tam bu noktada önemle belirtilmesi gereken bir bilgi vardır. Unesco 2006 yılında Farsça dilini Uluslararası ana dil kategorisinde dillerden biri olarak seçmiştir. Birçok ülkenin de resmi dili olan Farsça, kökenini pars kültüründen almaktadır. Çok eski bir tarihi olan dil olarak Farsça, tarih boyunca Türkçe dilinden de oldukça etkilenmiştir. Farsça ’da Almanca ve Fransızca gibi dillerde olduğu gibi sözcük cinsiyeti bulunmamaktadır. Edebiyat, sanat, ticari, diplomatik, dini, kültürel gibi birçok konuda Farsça çeviriye oldukça fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Bir çevirinin hata kabul etmiyor oluşu ile önemi vurgulanmaktadır. Aynı şekilde Farsça çeviride de hataya yer yoktur. Sadece küçük bir hata paradan çok zaman ve mevki kaybına sebep olacaktır. Kaliteli çeviri hizmeti alınması ile bu sorun ortadan kalkacaktır. İslam dünyasında da en önemli ikinci dil Farsçadır.

Çeviri yaparken hangi detaylar önemlidir?

Çeviri yaparken üzerinde durulması gereken birçok nokta mevcuttur. Hem yazılı hem de sözlü tercüme seçenekleri için ayrı ayrı uzmanlıklar gereklidir. Bunun dışında çeviri konusu özel teknik konulardan biri ise terminolojiye hâkim işinin ehli bir tercüman seçilmelidir. Sadece çeviriye konu olan dilleri yazmak ve konuşmak çevirmenlik için ne yazık ki yeterli değildir. Çok çalışmak, eğitimler almak staj yapmak, usta bir çevirmen ile çeşitli çalışmalar yapmak beklenecektir. Çevirmenin kalifiye olması dışında çalışılan tercümanlık bürosunun deneyimi ve kalitesi de göz ardı edilmemelidir. Sözlü ya da simultane çeviri işlemlerinde istenirse iki tercüman ile anlaşma yapılabilir çünkü sağlıklı ve hatasız bir çeviri için bu gerekli olabilecektir.

Çeviri talepleriniz ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi için www.okeanostercume.com.tr web sitemizi ziyaret edebilir veya 0212 221 45 21 ve 0553 910 31 32 numaralı MOBİL / WHATSAPP / TELEGRAM hattımız aracılığıyla bizlere ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim