Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen KPSS sorularının çalındığı iddiası sonrası, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesapları üzerinden yayıncılıkla uğraşan Kahramanmaraşlı vatandaşlar hedef alındı. Bir dönem yaptığı habercilik ve belgeselcilik çalışmalarıyla Kahramanmaraş kamuoyunun yakından tanıdığı Selim Işık ve kendisiyle fotoğrafı olan siyaset, basın ve iş dünyasının önde gelen isimleri, sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarla iftiraya uğradı.

Kurucusu olduğu Yediiklim Yayınevinin 2008 yılında tüm haklarını satan ve Kahramanmaraş’ta Marpol TV üzerinden yayıncılık yapan Selim Işık için KPSS skandalı sonrası itibar suikastı başlatıldı. Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında Selim Işık’ın, hâlâ Yediiklim Yayınevi’nin ortaklarından biri olarak gösterilip; Kahramanmaraş’ta yayıncılık yaptığı süre içinde siyaset, basın ve iş dünyasıyla olan fotoğrafları paylaşılarak hem Işık hem de fotoğraflarda bulunan isimler yıpratılmaya çalışıldı.

Paylaşımlar sonrası Kahramanmaraş basınına açıklamalarda bulunan Selim Işık, ilgili yayınevini 2008 yılında devrettiğini ve o tarihten bu yana yayınevinin hissedarı ya da çalışanı olmadığını söyledi.

KPSS sorularının akıbetine ilişkin yargı makamlarının bir soruşturma yürüttüğünü ifade eden Işık, “Öncelikle çok üzücü ve vahim bir durum. Fakat ben, bahsi geçen yayınevini 2008 yılının sonlarında devrettim. O günden bu güne yayınevinin çalışanı, yöneticisi ya da ortağı olmadım. 4 yıl kadar Kahramanmaraş’ta habercilik ve medya sektöründe faaliyette bulundum. Bu dönemde birçok yerel yönetici, siyasetçi, basın mensubu ve iş insanı ile yaptığım işin doğası olarak görüşmeler gerçekleştirdim. Sosyal medya ve birkaç haber sitesinde geçen bu iftira ve yalan haber şahsım ve ailem ve Kahramanmaraşlı birçok siyasetçiyi de zan altında bıraktı” dedi.

Yediiklim Yayınevi ile 13 yıldır işveren/işgören ilişkisinin olmadığını vurgulayan Işık, şöyle konuştu: “Anadolu Ajansı, TRT ve DHA gibi hiçbir basın yayın organında ismim geçmemekte. Ancak yurt dışı kaynaklı olduğunu tahmin ettiğim birkaç bot/sahte sosyal medya hesabı benim ve birlikte fotoğrafı olduğum bazı siyasetçilere de çamur atmaya kalkıştı. Bu itibar suikastından şahsım, ailem ve yakınlarım olduğu kadar gecesini gündüzüne katarak şehrimize hizmet eden iş insanları, siyasetçiler ve gazetecilere de zarar verilmeye çalışıldı.”

Adaletin tecelli edeceğinden emin olduğunu belirten Selim Işık, şunları kaydetti: “Bir kişinin hangi şirketin ortağı ya da çalışanı olduğunu anlamak hiç zor değil. İsteyen herkes kolaylıkla ilgili yayınevinin/şirketin ortaklık yapısı, adresi, iş alanları gibi konuları ticaret sicil gazetesinden tek tuşla öğrenebilir. Benim bahsi geçen işletmenin ortağı, yöneticisi ya da sahibi olmadığımı teyit etmek aslında hiç zor değil.”

Açıklamanın ardından iftira ve linç kampanyasına maruz kalan Selim Işık, iftira ve linç kampanyasına katılan bu bot/sahte hesaplar hakkında savcılığa şikayet dilekçesi verdiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim