Ev sahiplerinin ev satış işlemi hakkında yeterli bilgiye sahip olması gerekir. Alıcı ve satıcı bu konuda bilgi sahibi olmazsa iki tarafın da hata yapma ihtimali oldukça yüksektir. Evinizi satmayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken birtakım unsurlar olduğunu bilmelisiniz. Evi sattıktan sonra uygulanması gereken prosedürleri bilmezseniz sıkıntı yaşarsınız.

Evi alacak kişi belliyse sırada işlemi gerçekleştirirken dikkat etmeniz gereken unsurları gözden geçirmek vardır. Ev satarken her iki tarafın da hakkını korumak amacıyla sözleşme imzalanır. Sözleşmede vergi durumu ve sigorta hakkında bilgi verilmesi önem taşır. Daha sonra sıkıntı yaşamamak için sözleşmede yer verebileceğiniz maddeler hakkında bilgi edinmek istiyorsanız Redwoork’a danışabilirsiniz.

Ev Satış Sözleşmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anlaşma sağlanabilmesi için satış sözleşmesi maddelerinin hem alıcıyı hem de ev sahibini koruyacak şekilde belirlenmesi gerekir. Önemli noktalar açık ve net bir şekilde belirtilirse herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Evi satmadan önce ödenmesi gereken vergi borcunuzun olup olmadığını kontrol edin. Eğer ödenmeyen bir borç varsa bir an önce ödemelisiniz.

Ev için önemli olan sigortaların başında deprem sigortası gelir. Çünkü bu sigortanın her evde olması zorunludur. Araştırdığınız zaman evinizin deprem sigortasının olmadığını tespit ederseniz fazla gecikmeden yaptırmanız gerekiyor. Evde herhangi bir sıkıntı yoksa gerekli evrakları temin ederek tapuya gitmenizde sakınca yoktur.

Redwoork Ev Satışında Abonelik İptali

Konutun satış işlemleri tamamlanmadan önce kiracınız varsa onu bilgilendirmelisiniz. Bilgilendirmediğiniz müddetçe evi kiralayan kişi mağdur olacaktır. Eğer ev satış süreci içerisinde herhangi bir sıkıntı yaşamak istemiyorsanız bu tarz detayları atlamamanızda fayda vardır. Gerektiğinde evi alacak kişiyle kiracınızı tanıştırmanız iyi fikir olabilir. Kiracınız yoksa ve satacağınız evde oturuyorsanız komşularınıza konutu satacağınızı söyleyebilirsiniz.

Evi satmadan önce su, elektrik ve internet gibi fatura aboneliklerini iptal etmelisiniz. İptal ettikten sonra aboneliklerin evin yeni sahibine devredilmesi şarttır. Aksi takdirde fatura öderken her iki taraf da büyük sıkıntılar yaşar. Kimi insanlar bu tarz detayları gözden kaçırdığı için mağdur oluyor. Siz bilinçli davranarak olası mağduriyeti önlemelisiniz.

Redwoork Para Transferi

Tapuyla görüşme esnasında evin gerçek satış fiyatını söylemeniz zorunluluktur. Tapuyla görüşürken fiyat konusunda bilgilendirme yapmayan ya da olması gerekenden daha az miktar söyleyen ev sahipleri cezayla karşı karşıya kalır. Para transferi yapacağınız zaman güvenilir bir banka seçmeyi ihmal etmeyin. Bu tarz süreçler hakkında bilgi edinmek için Redwoork gayrimenkul firması ile görüşebilirsiniz.

Havale ya da EFT yapmak istemiyorsanız blokeli çek tercih etmeniz mümkündür. Fakat maliyetli bir işlem olduğu için diğer yöntemler kadar yaygın değildir. Ev satışından sonra yapılması gereken ödemeyi alıcıyla görüşmeniz daha doğru olacaktır. Evin satış işlemleri için Redwoork’a ulaşarak profesyonel gayrimenkul danışmanlık hizmetlerinden kolay bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim