Belde iken, Beyoğlu’nda yaptığı çalışmaları, hizmetleri, projeleri kimse inkâr edemez. Osman Okumuş aslında bir ziraat mühendisi. Ancak onun hizmetlerine kattığı teknik bilgilerden öte, sevgisini de yollara, köprülere, parklara, meydanlara verince, hizmetler, projeler daha başka bir anlam kazanıyordu.

Tarihi Bababurun’a kaleler inşa etti, surlara bayraklar dikti, atıl vaziyetteki alanları hem imara açtı, hem de halkın imkânlarına sundu, Beyoğlu, Beyoğlu oldu olalı birinci sınıf hizmetleri Başkan Osman Okumuş’tan görürken, beldeye en büyük yatırımı, projesi, spor kompleksi olmuştu. Kendisi kompleksli biri değildi belki ama o küçücük beldeye yaptığı spor kompleksi bırakın bir beldeyi, bırakın bir ilçeyi, birçok şehirde bile yokken, O hizmette, projede ve yatırımda sınır tanımadı, hizmet üstüne hizmet üretti.

*

2 dönem Beyoğlu Belde Belediye başkanlığı ardından, 31 Mart 2019 mahalli seçimlerinde çıtayı yüksek tuttu, hedef belirledi ve Türkoğlu ilçesine Belediye Başkanı oldu. O seçim sürecinde çetin bir sınav verdi. Rakibi bir değildi, düne kadar partinin içinde olanları, olduğunu iddia edenleri de bertaraf ederek, hak ettiği koltuğa oturduğunda, yapacak çok işinin olduğuna inanıyordu.

Önce belediyeyi bok çukurunun üzerindeki pis kokulu yerden kurtardı, dedim ya, bırakın bir ilçeyi, büyük şehirlerde bile bulunmayan, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın külliyesinin benzerini ilçesine kazandırdı, ilçe harika, donanımlı ve akıllı bir belediye sarayına kavuştu sayesinde. Yanına da kaymakamlık binasını monte ettirerek, vatandaşın yaşamını kolaylaştırma anlamında harikalar yarattı.

Şimdiki meydanı açtı, derelerin üzerini kapattı, dereleri ıslah etti, Bodrum yamaç evleri gibi evleri beyaza badana ettirerek, müthiş bir görüntü sağladı ve insanların göz zevkini okşamayı bildi.

Eski kaymakamlık binasını da yıkarak, meydan haline getirdi, alanı genişletti, insanların rahat nefes almasını sağladı.

Okçuluk alanını, at çiftliğini saymıyorum artık. Ki bırakın Maraş insanını, bölge ve Türk halkı bunları gördü, kanıksadı, ezberledi.

*

Bildiğiniz, yaşadığınız, gördüğünüz halde, herkesin gözü onun üzerinde iken, yaptıkları kıskanılır, gıpta edilirken, Başkan Osman Okumuş’u takdir ettiğiniz halde,  bütün bunları, bilinen hizmetleri neden yazdım, neden tekrarladım.

Tekrarda fayda var diyerek.

Türkiye deprem kuşağı üzerinde. Uzmanlar da söylüyor, Kahramanmaraş kadar Türkoğlu ilçemiz de risk altında. Prof. Dr. Naci Görür bunu televizyonda, haberlerde ve tartışma programlarında sık-sık gündeme getirince, bölgenin, Türkiye’nin gözü Türkoğlu’na çevrildi. Haliyle Osman Okumuş’a…

Dikkat ediyorum, bu günlerde yerel medyanın gündeminden düşmüyor. Dikkatleri üzerine çekmek istiyor. Yanlış anlamaları bertaraf etmek için, etkili ve yetkili bürokratlar, kurumlar ile işbirliği yaparak, Türkoğlu için deprem konusunda neler yapılabilinirin muhasebesi içinde.

Büyük uğraş veriyor bunun için. Bir muhtemel depreme hazırlıklı olmak, insanların can ve mal güvenliğini teminat, garanti altına alabilmek için, varını yoğunu ortaya koyuyor.

*

O bunları yaparken, ilçesinde ve çevresinde insanların yaşam kalitesini artırmak adına canhıraş uğraşırken, insanların yaşamını kolaylaştırmak ve can ve mal güvenliklerini garanti altına almak için ortaya koyduğu performansa dikkat çekerken, bize düşen, ona sahip çıkmak, destek olmak.

Bahtın ve yolun açık olsun yiğit başkan.

KAYNAK: http://www.maraskimlik.com/turkoglu-deprem-ve-osman-okumus-gercegi-makale,5411.html

Editör: TE Bilisim