Hatay'da, "Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla 7 ayrı noktada fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Üniversite Alahan yerleşkesinde, "Bugün Fidan Yarın Nefes" programı kapsamında fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe katılan Vali Rahmi Doğan, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikimine katılan bazı çocuklar jandarma ekiplerinin motosikletine bindi.

Etkinlikte konuşan Doğan, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakabilmek adına bu çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Orman varlıklarının milli servet olduğuna dikkati çeken Doğan, bugün burada olduğu gibi Türkiye'de milyonlarca fidanın toprakla buluşturulacağını belirtti.

Son 10 yılda orman varlığını en fazla arttıran ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Vali Doğan, şöyle konuştu:

"Orman yangınlarında orman teşkilatının fedakarca mücadelesine bizzat şahit oldum. Onlarla bu süreç içerisinde orman alanlarında, dağda, derede gözünü kırpmadan orman varlıklarımızı koruyabilmek adına cansiperane nasıl mücadele ettiklerini gördüm. Orman yanlarında en etkili mücadele hızlı ve ani müdahaledir. Orman teşkilatımız bu yıl çok güzel bir sınav verdi, özellikle İskenderun'a konuşlandırmış olduğumuz 3 hava aracıyla çıkan yangınlara çok hızlı bir şekilde müdahale ettik ve çıkan yangınlar büyümeden söndürüldü. Bugün burada geçen senelerde yanan alanı ağaçlandıracağız, fidan ekimleri yıl boyunca devam edecek."

Etkinliğe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür Yardımcısı İlkay Günay, kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

​​​​​​

Editör: TE Bilisim