Gelişen ve sürekli değişen dünyada çağımızın en büyük sorunu, ülkemizde evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik öncesi süreçte birbirlerini iyi tanımamaları ve evlilik ile ilgili gerçekçi beklentiler içinde olmamalarından dolayı boşanmalar artıyor.

Çiftlerin, evlilik hayatına ilişkin kapsamlı bir eğitim programına dahil olmamaları ve evlilikte yaşanan problemler sebebiyle evliliklerin boşanmayla sonuçlandığı görülüyor.

‘’Ailem İçin’’ Projesi ile aile birliğinin daha sağlam temeller üzerine kurulmasına katkı sağlanarak İlimizde evliliğin ilk 1 yılında yapılan boşanma sayılarının azaltılması amaçlanıyor.

‘’Ailem İçin‘’ projesi kapsamında yapılması planlanan; eğitim, Aile Danışmanlığı hizmeti ve ev ziyaretleri gibi faaliyetlerle evlilikte yaşanan ya da yaşanabilecek sorunlara karşı önleyici tedbir sağlanması hedefleniyor.

‘’Ailem İçin‘’ Projesinin hedef kitlesi; İlçe Belediyelere ve İlçe Müftülüklerine evlenmek için başvuran çiftlerden oluşuyor.

Paydaş kurumlara evlenme akdi ile başvuruda bulunan çiftlere Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ulaşılacak.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde evlenecek tüm çiftlere Ailem İçin Projesi hakkında genel bir bilgilendirme yapılarak Evlilik Öncesi Eğitimlerine davet edilecek. 

Eğitimlere katılan çiftler arasından öncelikli olarak gönüllü 100 çift, evliliklerinin ilk 1 yılı boyunca belirli periyotlarla aranarak takibe alınacak. 

Söz konusu öncelikli olan 100 çiftin takip sürecinde çiftler arası sorun yaşandığı tespit edildiğinde ise ev ziyaretleri yoluyla sorun yaşayan çiftler ile 41 yıllık evli çiftler bir araya getirilerek tecrübe paylaşımı sağlanacak. 

Çiftler arası sorunlar devam ettiği durumlarda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün hizmetlerinden Aile Danışmanlığı hizmetine yönlendirilerek evli çiftlerimize destek sağlanacak.

"Ailem için projesi" protokolü Valilik Toplantı Salonunda, Vali Ömer Faruk Coşkun'un önderliğinde 16 Haziran 2021 Çarşamba günü, saat 10:30’da Valilik Toplantı Salonunda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, İl Müftüsü Mustafa Tekin, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay tarafından protokol imzalanacak.

Editör: TE Bilisim