Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde Dulkadiroğlu İlçesinde faaliyet yürüten sera ve tohum işletmeciliğinde Geleneksel Uluslararası Tarla Günü etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, Valimiz Ömer Faruk Coşkun, TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ramazan Bilir ve çiftçilerimiz katıldı.

Tarla günü etkinliğinde konuşan TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Türkiye’de ciddi bir tohum sorunu bulunuyorken Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanlığımız bünyesinde Tohum Gen Bankası kuruldu. Bu konuda teşvikler ve yapılan AR-GE çalışmaları Türkiye’yi iyi bir noktaya getirdi. Dünya’da yaşanabilecek gıda krizini bu alanda çalışmalar yapan ülkeler daha kolay atlatacaktır. Türkiye’nin her yerinde kurulan sera ve tohumculuk işletmeleri sayesinde önemli adımlar atmış olduk. Destek veren tüm işletmecilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Program kapsamında, Vali Coşkun ve TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve protokol üyeleri, seralarda incelemelerde bulunarak işletme sahibi Hacı Bozok’tan üretim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

İşletme sahibi Hacı Bozok’u girişimciliğinden dolayı tebrik eden Vali Coşkun, Bozok’a ve çiftçilerimize ilimizin gıda ve tohumculuk sektörüne yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Editör: TE Bilisim