Kahramanmaraş’ın tüm ilçeleri “Parçalı ve çok bulutlu” tahmin ediliyor. İlçelerde sıcaklıklar en yüksek 12, en düşük 3 derece bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Antalya ve Isparta çevreleri ile Hatay'ın güney çevrelerinin yağmur ve sağanak, Erzincan ve Tunceli çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGÂR: Genellikle güney ve güneydoğu, Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden sonra Marmara ve Ege ile Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (60-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran ve Gömeç) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre: Rüzgârın; sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge geneli, Kıyı ve Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Eskişehir) ile Batı Karadeniz’in batısında (Düzce, Bolu) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-75 km/sa), Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGEMİZDE HAVA DURUMU

Kahramanmaraş’ın da yer aldığı Akdeniz Bölgesi parçalı, yer yer çok bulutlu, Antalya ve Isparta çevreleri ile Hatay'ın güney çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 17°C

Çok bulutlu

ANTALYA °C, 16°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 10°C

Çok bulutlu, bu gece saatlerinde sağanak yağışlı

MERSİN °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

KAHRAMANMARAŞ °C, 11

Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ

Coğrafi olarak Kahramanmaraş’ın da bulunduğu Doğu Akdeniz Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Adana, Mersin ve Hatay kıyı kesimlerinde hafif sağanak yağışlı geçmesi beklenmektedir. Bölgemizin iç kesimlerinde, özellikle doğu kesimlerde yarın (Çarşamba) sabahın ilk saatlerine kadar yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağışların bitmesiyle birlikte sıcaklıklarda bölge genelinde 2-5 derecelik artışlar görülecektir.

RÜZGÂR: Genellikle kuzey ve doğu, gün içerisinde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE HAVA DURUMU

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı ve çok bulutlu

11

Afşin

Parçalı ve çok bulutlu

7

Andırın

Parçalı ve çok bulutlu

8

Çağlayancerit

Parçalı ve çok bulutlu

7

Ekinözü

Parçalı ve çok bulutlu

6

Elbistan

Parçalı ve çok bulutlu

8

Göksun

Parçalı ve çok bulutlu

5

Nurhak

Parçalı ve çok bulutlu

3

Pazarcık

Parçalı ve çok bulutlu

10

Türkoğlu

Parçalı ve çok bulutlu

12

Editör: TE Bilisim