Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2022 Yılı 3. Dönem Toplantısı, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Coşkun, “Bugün ki toplantımızda, kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı kapsamında, koordinasyon gerektiren konular, iş birliğinin güçlendirilmesi ve alınacak tedbirleri değerlendireceğiz. Paydaş kurumlarımızla birlikte yaptığımız çalışmalarla kadına yönelik şiddetin olmadığı bir toplum için gayret ediyoruz. Ülkemizde ve tüm dünyada şiddetin yerine hoşgörünün ve sevginin olduğu huzurlu bir yaşam diliyorum.” dedi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı” kapsamında yapılan çalışmalarını içeren sunumu ile devam eden toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadelede koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi, alınacak tedbirler ve İçişleri Bakanlığımızın “Kadına El Kalkamaz” sloganı kapsamında Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Vali Coşkun başkanlığındaki toplantıya, Vali Yardımcısı Fatma Turhan Keser, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, İl Jandarma Komutanı Albay Tolga Yağan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mutlu Kaya, İl Müftüsü Mustafa Tekin, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile koordinasyon kurulu üyeleri katıldı. 

Editör: TE Bilisim