HİZMET-İŞ ÜYELERİNİ SEFALET ÜCRETİNE MAHKÛM EDEN KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YÖNETİMİ PROTESTO EDİLDİ

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İŞ Sendikası, toplu iş sözleşmesi maddelerini tam olarak uygulamayarak üyelerini sefalet ücretine mahkûm ettiğini iddia ettikleri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yönetimini protesto etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yanında bulunan Milli İrade Meydanı’nda dün işçilerin yoğun katılımlarıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına; Hizmet-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ, Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Şanlıurfa 1 No’lu Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu, Şanlıurfa 2 No’lu Şube Başkanı Bozan İzol, Adıyaman Şube Başkanı Hasan Kılınç, Adana Şube Başkanı Abdurrahman Yücel,  Gaziantep 2 No’lu Şube BaşkanıAhmet Hoşaf, Öz İnşaat-İş Genel Başkanı Zekeriya Koca, Kahramanmaraş ve çevre illerden gelen Şube Başkan Yardımcıları, İYİ Parti Kahramanmaraş İl teşkilatı üyeleri ve basın mensupları katıldı.

“SÖZLEŞME HAKKIMIZ, SÖKE SÖKE ALIRIZ”

Basın açıklaması hep bir ağızdan ‘Sözleşme hakkımız söke söke alırız’, ‘Direne direne kanacağız’ ‘İşçi-Sendika omuz omuza’ ve ‘HAK-İŞ nerede biz ordayız!” sloganlarının atılmasıyla başladı.

Hizmet-İş Sendikanın Kahramanmaraş’ta 40 yıldır örgütlü olduğunu söyleyen Hizmet-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, şunları söyledi:

“Kahramanmaraş’ta iyi -kötü günlerimiz olmuştur. Her şeye rağmen tüm sorunlarımızı masada çözmeyi başardık. Ancak Kahramanmaraş’ta 2019 yerel seçimlerinden sonra işçilerimiz için maalesef anlaşma sağlayamadık.

Defalarca görüşmemize rağmen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi çalışan işçileri yok saydı. Son yaptığımız toplu iş sözleşmesinin ilk yılında haklarımızı tam olarak vermedi. Toplu iş sözleşmemizin ikinci yılında ise asgari ücretin üzerine enflasyon farkı artı 2 puan vermesi gerekirken bunu da işçilerimize vermedi.

Kahramanmaraş’ı güzelleştiren emekçileri yok saymayın, dedik ama maalesef dinletemedik. Sadece imzaladığımız toplu iş sözleşmesine uyulmasını istiyoruz.

Türkiye’nin her yerinde nasıl emekçiler enflasyona karşı korunuyorsa, Kahramanmaraş emekçilerinin de haklarının korunmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman işçileri ve çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğini ifade ediyor. Cumhurbaşkanımızın bu tutumuna rağmen Kahramanmaraş’ta bırakın enflasyon farklarını, toplu iş sözleşmesinden doğan haklarımızı alamıyoruz. 

Bırakın park yapmayı, bırakın bina yapmayı gönül yapın gönül. Biz sadece hakkımızın verilmesini istiyoruz. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Emek kutsaldır, insanların emeği ile oynamayın, işçileri yok saymayın. Türkiye’nin şartları bellidir; bu gördüğünüz kahraman işçiler 15 Temmuz’da destanlar yazmıştır. Bu işçilerin içinde şehit çocukları var, gazi çocukları var.

Bu kahraman işçilere zulmetmeyin. 45 derece sıcaklıkta yollara asfalt döken, kanalları temizleyen, karda kışta sabahlara kadar çalışanların hakları verilmiyor. Biz kavga istemiyoruz, huzursuzluk istemiyoruz. Türkiye’deki diğer belediyeler nasıl sözleşmeye uymuşsa Kahramanmaraş’ta da uyulmasını istiyoruz”

“BİZİ YOK SAYARSANIZ BİZ DE SİZİ YOK SAYARIZ”

Toplu iş sözleşmesinden doğan haklarımızın verilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan müfettiş istedik, girişimlerimiz işçilerimizin lehine sonuçlanmasına rağmen maalesef başkanımız hala haklarımızı ödemiyor.

Buradan Kahramanmaraş Belediye Başkanımıza sesleniyoruz: siz bizi yok sayarsanız bizde sizleri yok sayarız. Belediyemizin maddi sıkıntısı varsa bedavaya da çalışırız ancak belediyelerimize devletimiz tarafından tüm imkânlar verilirken gariban işçinin ekmeğine göz dikerseniz, bunun mücadelesini sonuna kadar veririz. Kıymetli Belediye Başkanımız bizim sesimizi duyunuz. İşçilerinizi mağdur etmeyin.

Üyelerimizin başını hiçbir zaman eğdirmedik. Fitne fesatla birlik ve beraberliğimize kast edenlere fırsat vermeyeceğiz.”

Genel Başkan Yardımcısı  Halil Özdemir’in açıklamaları sonrası alanda ki emekçiler sloganlar atarak ve halay çekerek  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yönetimini protesto etti.

Editör: TE Bilisim