Kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen, uyum faaliyetlerinin planlanıp yürütüldüğü "İl Göç Kurulu Toplantısı" Valimiz Ömer Faruk Coşkun Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Coşkun, “İlimizde misafir konumunda olan yabancılarla toplumsal uyumu artırmak, yerel düzeyde yaşanan sorun ve taleplere ilişkin çözüm geliştirmek adına İl Göç Kurulu toplantılarımızı düzenli olarak gerçekleştiriyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, dünyada barışın ve adaletin sağlanmasına ve mazlum halklara yardım elini uzatan bir ülke konumunda.  Bu bağlamda, ilimizde yabancı misafirlerimizin toplumsal uyumları konusunda gerekli planlamaları yaptığımız gibi çalışma koşulları, eğitim hayatları ve sosyal faaliyet alanlarına ilişkin konularda paydaş kurumlarımızla birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

İl Göç İdaresi Müdürü Burak Yolcuoğlu yaptığı sunumda, Yabancı uyruklu vatandaşların çalışma koşulları, ilimizde ikamet eden göçmen sayısı, vatandaşlık ve eğitim durumları ile sosyal alanlara katkıları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman’ın da konuya ilişkin sunum yaptığı toplantı, sivil toplum kuruluşları, vakıfların ve İl Göç Kurulu Üyeleri’nin görüş ve önerilerinin ele alınmasının ardından bir sonraki toplantının gündem konularının belirlenmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim