Kahramanmaraş’ta bugün hava Merkez Dulkadiroğlu ve Merkez Onikişubat, Nurhak, Pazarcık, Türkoğlu ilçeleri “Parçalı ve az bulutlu”;  Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü, Elbistan ve Göksun ilçeleri “Parçalı bulutlu” tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı en yüksek Merkez Dulkadiroğlu ve Merkez Onikişubat ilçelerinden 10 derece, en düşük, Göksun ve Nurhak ilçelerinde 1 derece bekleniyor.

Ülke genelinde kuvvetli ve yoğun kar yağışı, çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgâr uyarısı yapıldı. Rüzgârın; Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Kahramanmaraş’ın da yer aldığı Doğu Akdeniz Bölgesi genelinin; parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya ve Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; sabah saatlerinde Kastamonu kıyıları, Sinop ve Samsun çevrelerinde, öğle saatlerinde ise Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGÂR: Genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARILARI: Yağışların; sabah saatlerinde Kastamonu kıyıları, Sinop ve Samsun çevrelerinde, öğle saatlerinde ise Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar, yağış anında görüş mesafesinde azalma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın; Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGEMİZDE HAVA

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın; Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BÖLGEMİZİN BAZI İLLERİNDE HAVA DURUMU

ADANA °C, 13°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 13°C

Parçalı bulutlu

HATAY °C, 11°C

Parçalı bulutlu

ISPARTA °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

KAHRAMANMARAŞ 10 °C

Parçalı ve az bulutlu

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ

Kahramanmaraş’ın da yer aldığı Doğu Akdeniz Bölgesi genelinin; parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Gece ve sabah saatlerinde de kıyı kesimlerde hafif, iç kesimlerde orta yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Bölge genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGÂR: Kuzeyli yönlerden orta kuvvette, Mersin'in batı ve kuzey kesimleri, Adana'nın yüksek kesimleri ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

Yapılan son değerlendirmelere göre; zirai faaliyetlerin devam ettiği Doğu Akdeniz Bölgesinin kıyı kesimlerinde yer yer hafif don riski bulunmaktadır.

Zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın kendi bölgeleri ilgili tahmin ve raporları dikkatle takip ederek tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Rüzgârın; Doğu Akdeniz Bölgesi genelinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın 20.03.2022 Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Meydana gelmesi muhtemel; ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE HAVA DURUMU

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı ve az bulutlu

10

Afşin

Parçalı bulutlu

2

Andırın

Parçalı bulutlu

3

Çağlayancerit

Parçalı bulutlu

4

Ekinözü

Parçalı bulutlu

2

Elbistan

Parçalı bulutlu

3

Göksun

Parçalı bulutlu

1

Nurhak

Parçalı ve az bulutlu

1

Pazarcık

Parçalı ve az bulutlu

6

Türkoğlu

Parçalı ve az bulutlu

8

Editör: TE Bilisim